Peste 19.000 de clienti Volksbank vor beneficia de reduceri de dobanda ale creditelor ipotecare in euro

Peste 19.000 de clienti Volksbank vor beneficia de reduceri de dobanda ale creditelor ipotecare in euro

Volksbank Romania va cobori, incepand cu luna februarie, dobanzile pentru creditele ipotecare in euro, cu 1 – 1,5 puncte procentuale, a declarat, pentru NewsIn, presedintele bancii, Gerald Schreiner. Dupa ce, in ultimele luni, bancile din Romania au majorat in masa dobanzile pentru credite, acesta este primul semnal de ajustare a costurilor imprumuturilor in euro pentru

Volksbank Romania va cobori, incepand cu luna februarie, dobanzile pentru creditele ipotecare in euro, cu 1 – 1,5 puncte procentuale, a declarat, pentru NewsIn, presedintele bancii, Gerald Schreiner. Dupa ce, in ultimele luni, bancile din Romania au majorat in masa dobanzile pentru credite, acesta este primul semnal de ajustare a costurilor imprumuturilor in euro pentru clienti.

"Este vorba de peste 19.000 de contracte de credite ipotecare in euro, pentru care am decis sa scadem dobanzile, cu 1 pana la 1,5 puncte procentuale, incepand cu luna februarie a anului viitor. Acestea sunt imprumuturi pentru care majorasem dobanzile in noiembrie, dar in scrisorile de instiintare ne anuntasem clientii ca, indata ce costurile de finantare ne vor permite, vom reveni la un nivel mai rezonabil", a explicat Schreiner.

El a explicat ca Volksbank a analizat, de asemenea, posibilitatea de majorare a dobanzilor la depozite, in conditiile in care, in ultima vreme, foarte multe banci au venit cu oferte agresive pe partea de economisire, pentru atragerea de resurse de pe piata interna, dupa ce finantarea externa a devenit mai greu accesibila.

"Nu e rezonabila agresivitatea pe depozite, mai ales ca este vorba de lichiditate pe termen scurt, pe care nu o poti folosi pentru a acorda credite pe termen lung. Am discutat si noi despre majorarea dobanzilor la depozite, insa, daca am creste mult pe partea aceasta, nu am mai putea ajusta dobanzile la credite", a adaugat. Schreiner.

Presedintele Volksbank Romania a mentionat ca, in ultimul trimestru, institutia pe care o conduce a primit finantare suplimentara de aproape 400 milioane euro de la banca-mama.

"Noi am mers de la inceput pe linii de finantare pe termen lung, cu scadente intre 3 si 10 ani. Este adevarat ca unele ajung la maturitate anul viitor, insa mizam pe reinnoirea lor, in conditiile in care Volksbank Romania este o investitie foarte importanta a grupului, aduce 40% din profitabilitate", a completat Schreiner.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos