Peste 17% dintre angajatii bancilor se tem ca vor ramane fara loc de munca

Peste 17% dintre angajatii bancilor se tem ca vor ramane fara loc de munca

Portalul www.bankingjobs.ro a initiat un sondaj de opinie, urmarind sa afle opinia angajatilor din domeniul bancar in legatura cu implicatiile pe care le poate avea criza financiara asupra pietei fortei de munca din sectorul de profil. Analiza releva faptul ca blocajul cu care se confrunta bancile nu va ramane fara ecou pentru activitatea departamentelor de

Portalul www.bankingjobs.ro a initiat un sondaj de opinie, urmarind sa afle opinia angajatilor din domeniul bancar in legatura cu implicatiile pe care le poate avea criza financiara asupra pietei fortei de munca din sectorul de profil. Analiza releva faptul ca blocajul cu care se confrunta bancile nu va ramane fara ecou pentru activitatea departamentelor de resurse umane. Astfel, din cei 977 de participanti la studiul realizat de www.bankingjobs.ro, peste 17% sunt de parere ca bancile vor apela la disponibilizari de personal, ca efect al crizei financiare. Alaturi de acest curent de opinie pesimist care vorbeste despre repercusiuni neplacute asupra salariatilor bancilor se inscrie si viziunea a aproape 5% dintre respondenti, care considera ca procesele de eficientizare a costurilor demarate de institutiile de credit in acest an vor implica si reduceri ale salariilor functionarilor bancari. Cei mai multi angajati din domeniu bancar, respectiv aproximativ 40%, sustin ca efectele crizei financiare asupra fortei de munca vor avea in vedere diminuarea oportunitatilor de angajare (34,60%) si scaderea fluctuatiei angajatilor de la o banca la alta (5,22%). In acelasi timp, aproape 18% dintre functionarii bancari care au optat pentru una dintre variantele de raspuns ale sondajului sunt de parere ca institutiile de credit vor initia realocari si restructurari de personal. Pe de alta parte, peste 15% dintre respondenti sunt de parere ca vom asista la plafonarea salariilor din domeniul bancar. Restul de 4,81% sunt mult mai optimisti, mizand pe faptul ca forta de munca din sectorul de profil nu va fi afectata in niciun fel de criza financiara.

Despre site-ul BankingJobs

www.bankingjobs.ro este un site de job-uri care vizeaza exclusiv sistemul financiar-bancar, cea mai mare parte a vizitatorilor fiind angajati ai bancilor sau persoane care vor sa obtina un loc de munca intr-o banca. Portalul dispune de un numar de 11.383 de conturi, aproximativ 80 la suta dintre utilizatori avand CV-ul completat suta la suta. Conform statisticilor realizate de www.trafic.ro, site-ul este accesat lunar de aproximativ 20.000 de vizitatori, realizand in total peste 150.000 de afisari. Sloganul "punct ochit, punct lovit" sustine obiectivul si utilitatea www.bankingjobs.ro, portal ce vine in intampinarea tuturor persoanelor care cauta un loc de munca intr-o banca, companie de leasing sau asigurari.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos