Perspectiva sistemului bancar din Romania este negativa

Perspectiva sistemului bancar din Romania este negativa

Perspectiva sistemului bancar din Romania este negativa din cauza conditiilor economice dificile determinate de criza financiara mondiala, dar bancile au fost totusi capabile sa absoarba socurile, potrivit unui raport al agentiei de evaluare financiara Moody’s. Agentia noteaza totodata ca sprijinul financiar din partea FMI si al Uniunii Europene si masurile de reforma aplicate de guvern

Perspectiva sistemului bancar din Romania este negativa din cauza conditiilor economice dificile determinate de criza financiara mondiala, dar bancile au fost totusi capabile sa absoarba socurile, potrivit unui raport al agentiei de evaluare financiara Moody’s. Agentia noteaza totodata ca sprijinul financiar din partea FMI si al Uniunii Europene si masurile de reforma aplicate de guvern au atenuat presiunile macroeconomice.

Perspectiva negativa a sistemului exprima opinia agentiei privind conditiile fundamentale creditare in sectorul de profil, in urmatoarele 12-18 luni, si nu reprezinta o prognoza privind masurile de imbunatatire sau retrogradare a ratingurilor bancilor. "Conditiile din economia romaneasca se mentin dificile in urma contractarii semnificative a activitatilor si a cresterii somajului in 2009, ca efect al crizei financiare mondiale. Drept rezultat, moneda locala a fost sub presiune, numarul creditelor neperformante a urcat semnificativ si cresterea activitatilor de creditare a incetinit considerabil din cazua aversiunii bancilor fata de asumarea riscurilor si a resurselor limitate de finantare", a explicat Nondas Nicolaides, vicepresedinte la Moody’s.

Majoritatea bancilor romanesti fac parte din grupuri bancare europene care asigura sucursalelor din Romania finantarea necesara, se mai arata in raport. Moody’s recunoaste faptul ca, in pofida conditilor dificile, finantarea din partea FMI si a Uniunii Europene, inceputa in 2009, si angajamentele noului guvern pentru reforme economice au atenuat nu doar presiunile macroeconomice dar si temerile semnificative privind nivelul de lichiditati si solvabilitatea sistemului bancar romanesc.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos