Pentru achizitia unei case romanii imprumuta 30.000 lei

Pentru achizitia unei case romanii imprumuta 30.000 lei

Creditele acordate pentru cumpararea unui imobil cunosc momentan o stagnare. In schimb, creditele pentru nevoi personale cu ipoteca au luat avant, a precizat vicepresedintele executiv Unicredit Romania, Alina Pascu, in cadrul unei conferinte de presa pe probleme imobiliare. Oficialul UniCredit a precizat ca media imprumutului imobiliar cu ipoteca se situeaza in jurul valorii de 30.000

Creditele acordate pentru cumpararea unui imobil cunosc momentan o stagnare. In schimb, creditele pentru nevoi personale cu ipoteca au luat avant, a precizat vicepresedintele executiv Unicredit Romania, Alina Pascu, in cadrul unei conferinte de presa pe probleme imobiliare. Oficialul UniCredit a precizat ca media imprumutului imobiliar cu ipoteca se situeaza in jurul valorii de 30.000 lei. Potrivit unui studiu Unicredit, se poate vorbi despre o tendinta a achizitilor de apartamente … in cartierele mai nou construite, in timp ce casele din zone bucurestene precum Dacia sau Eminescu, altadata foarte cautate, nu mai sunt atat de solicitate. Concret, baza achizitiilor de case pentru care se solicita imprumuturi o reprezinta cladirile noi si terenurile.

Imprumuturile pentru achizitia unei case vor creste cu 25% anual

Creditele imobiliare si ipotecare vor creste, in medie, cu 25%, in timp ce creditele de consum cu numai 23%, conform unui studiu Unicredit. Alte tipuri de credite vor cunoaste un excedent de numai 8 procente. Cresterea sustenabila a pietei creditului ipotecar va trebui sa fie insotita de o sporire a resurselor financiare ale populatiei si de o pondere a preturilor de pe piata imobiliara. Trebuie precizat faptul ca o crestere de 25% a creditului ipotecar depinde de factori care pot afecta negativ imprumutul bancar pentru achizitia sau constructia de imobile. Printre factorii de risc amintim: preturile imobilelor, care cresc cu 30, respectiv 50 de procente anual, in timp ce salariile cunosc majorari de doar 10 – 15% pe an. De asemenea, nivelul dobanzilor se situeaza aproape de cel mai scazut prag posibil. Specialistii Unicredit considera totodata ca este necesara o centralizare a informatiilor legate de contractele de investitii imobiliare, pentru o mai buna gestionare a riscurilor aferente creditelor ipotecare.
 
Cum iti alegi banca?

Daca te-ai decis sa-ti cumperi, in sfarsit, un apartament sau o casa, trebuie sa ai grija atunci cand te orientezi catre o institutie bancara sau alta. Si asta pentru ca, relatia cu banca poate dura o viata. Iata asadar, principalele criterii care definesc o institutie bancara ca fiind adaptabila la nevoile clientului, conform analizei intocmite de Banca Unicredit. In primul rand, costurile practicate de banca sunt transparente, astfel incat clientul nu se va trezi dupa o perioada de timp cu o dobanda prea mare, "umflata" de unele comisioane ascunse. Asigurarea pe viata se acorda gratuit, in timp ce sursele de venit care se iau in considerare sunt diversificate (salarii, activitati independente, chirii, pensii, dividende). De asemenea, se are in vedere si flexibilitatea in derularea creditului, precum si posibilitatea reducerii comisioanelor si dobanzilor (pachete si plan de economii).

Nicoleta Margineanu
nicoleta.margineanu@bankingnews.ro
 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos