Patru brokeri de asigurari au ramas fara autorizatii de functionare

Patru brokeri de asigurari au ramas fara autorizatii de functionare

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a hotarat retragerea autorizatiei de functionare a 2 brokeri de asigurari – Romtep Broker de Asigurare, Eli Asigurari Broker de Asigurare Reasigurare, si a suspendat temporar activitatea altor 2 brokeri – ASSES Broker de Asigurare si Cruciatii Broker de Asigurare. Astfel, CSA a retras autorizatia de functionare a

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a hotarat retragerea autorizatiei de functionare a 2 brokeri de asigurari – Romtep Broker de Asigurare, Eli Asigurari Broker de Asigurare Reasigurare, si a suspendat temporar activitatea altor 2 brokeri – ASSES Broker de Asigurare si Cruciatii Broker de Asigurare. Astfel, CSA a retras autorizatia de functionare a Romtep Broker de Asigurare, iar in termen de 15 de zile de la data primirii deciziei, societatea va transmite catre Comisie dovada rezilierii contractelor de intermediere care mai sunt in vigoare, precum si a faptului ca nu mai are datorii catre societatile de asigurari sau documente cu regim special nepredate.

In aceeasi situatie este si Eli Asigurari Broker de Asigurare Reasigurare. Societatea nu a dus la indeplinire deciziile Consilului CSA din luna septembrie 2009, respectiv plata integrala a debitelor datorate societatilor de asigurare. Totodata, Comisia a decis si retragerea aprobarii acordata domnului Burca Dan, director general si administrator al societatii.

De asemenea, Consiliul CSA a hotarat interzicerea temporara a activitatii companiei ASSES Broker de Asigurare, ca urmare a faptului ca aceasta societate a incasat prime de asigurare fara a le depune la asiguratori. In urma celor constatate Consiliul CSA a hotarat retragerea aprobarii acordate directorului general al brokerului, sanctionarea brokerului cu interzicerea temporara a activitatii pana la data achitarii debitelor restante fata de societatile de asigurare-reasigurare. In acelasi timp, arbitrul asigurarilor a amendat ASSES Broker de Asigurare cu 5.000 lei.

"In termen de 15 zile de la data primirii deciziei, ASSES Broker de Asigurare are obligatia de a transmite la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor dovada platii integrale a debitelor restante fata de societatile de asigurare/reasigurare, precum si documentatia completa in vederea aprobarii unei noi persoane semnificative, pentru conducerea activitatii curente a societatii", se arata in comunicatul CSA. Consiliul CSA a hotarat, totodata, suspendarea activitatii societatii Cruciatii Broker de Asigurare, pe o perioada de 12 luni, incepand cu data publicarii in Monitorul Oficial.

In termen de 15 zile de la primirea deciziei, societatea, prin reprezentantul sau legal, va transmite la CSA balantele de verificare pe 2005 – 2007, in vederea determinarii taxei de functionare datorata CSA, precum si documente din care sa rezulte: rezilierea contractelor cu societatile de asigurare, achitarea debitelor catre acestea si restituirea documentelor cu regim special. Reluarea activitatii Cruciatii Broker de Asigurare se va dispune prin decizie motivata a Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

"Societatile mai sus mentionate, pentru care s-au emis decizii de suspendare a autorizatiei de functionare, au obligatia sa ia toate masurile necesare in vederea comunicarii deciziei Consiliului CSA catre toti asiguratii pentru care au intermediat polite de asigurare, precum si catre toti asiguratorii cu care acestia colaboreaza", se mai arata in comunicatul de presa.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos