Patru banci controleaza aproape 70% din piata cardurilor

Patru banci controleaza aproape 70% din piata cardurilor

Trei dintre bancile comerciale de top au anuntat de curand cifre impresionante la emiterea de carduri. Si cand vorbim de cifre impresionante, vorbim de milioane. Pana in prezent BRD, Raiffeisen Bank si Banca Transilvania au pus in circulatie 4,5 milioane de carduri. Adaugand la aceasta cifra si cele peste 2,2 milioane de carduri emise de

Trei dintre bancile comerciale de top au anuntat de curand cifre impresionante la emiterea de carduri. Si cand vorbim de cifre impresionante, vorbim de milioane. Pana in prezent BRD, Raiffeisen Bank si Banca Transilvania au pus in circulatie 4,5 milioane de carduri. Adaugand la aceasta cifra si cele peste 2,2 milioane de carduri emise de BCR, un alt jucator puternic de pe piata financiara, se poate spune ca patru dintre bancile din top 5 controleaza aproape 70% din piata cardurilor din Romania. 

Banca Transilvania a inceput anul cu 900.000 de carduri emise si cu promisiunea de a atinge milionul pana la jumatatea anului. Obiectivul stabilit de ocupanta locului 5 din topul bancilor emitente de carduri a fost atins, milionul de carduri asigurandu-le 10% din piata. De la inceputul promotiei dedicate cardului de credit MasterCard Forte, initiata la inceputul lui mai banca a emis peste 10.000 de carduri.

Raiffeisen Bank a anuntat luna aceasta ca a emis 1.500.000 de carduri., dintre care 200.000 de credit, atingand astfel o cota de piata de 15% in ceea ce priveste cardurile active. Banca a lansat in noiembrie 2004 in parteneriat cu Connex – actualul Vodafone, primul card de credit co-branded din Romania, Raiffeisen Bank – Vodafone. De la lansare si pana acum au fost emise peste 40.000 de astfel de carduri co-branded.

Tot luna aceasta, BRD, detinatoarea cotei de 20% din piata cardurilor, a depasit nivelul de 2.000.000 de carduri emise. Anul trecut banca a reusit sa stabileasca un record in cadrul organizatiei Visa. In doar 2 luni, banca a reusit sa emita peste 500.000 de carduri ‘editie limitata’. Acestea au facut obiectul unei campanii de promovare a cardurilor bancare si prezentau imagini memorabile ale marilor campioni romani Nadia Comaneci, Ilie Nastase si Gheorghe Hagi.

La inceputul anului BCR raporta aproximativ 2,2 milioane de carduri active, fiind considerat cel mai mare jucator pe aceasta piata, cu o cota care tinde spre 25%. Banca are in portofoliu 22 de tipuri de carduri, de debit si de credit. Colaborarea cu marile lanturi de retail i-a permis sa vanda intr-un ritm alert carduri co-brand, ele ajungand sa depaseasca numarul cardurilor de credit standard emise.

CEC, ultima intrata pe piata de profil din Romania, a emis in mai putin de un an si jumatate 300.000 de carduri. Banca a raportat un ritm de crestere de aproximativ 10.000 de carduri pe saptamana si preconizeaza ca va emite peste 500.000 carduri pana la sfarsitul anului.

In prezent nu exista date actualizate despre Bancpost, un alt jucator puternic de pe aceasta piata, ce intregeste topul 5 al celor mai importanti emitenti de carduri din Romania, alaturi de BCR, BRD, Raiffeisen Bank si Banca Transilvania. La inceputul lunii februarie banca sustinea emiterea a 399.500 de carduri de credit, numarul total de carduri emis nefiind specificat.

Cosmin Meleaca

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos