Paste promotional de la banci

Paste promotional de la banci

Fie ca este vorba de Paste sau Craciun, sarbatorile aduc o crestere semnificativa a consumului. Pentru ca acestea si-au depasit semnificatia religioasa, ele sunt un prilej pentru romani de a petrece la mese incarcate, de a face cadouri si de a se innoi. Acest boom al consumului este un bun prilej pentru banci de a

Fie ca este vorba de Paste sau Craciun, sarbatorile aduc o crestere semnificativa a consumului. Pentru ca acestea si-au depasit semnificatia religioasa, ele sunt un prilej pentru romani de a petrece la mese incarcate, de a face cadouri si de a se innoi. Acest boom al consumului este un bun prilej pentru banci de a incheia afaceri frumoase. Asa ca bancile au venit in intampinarea nevoii de bani a clientilor … cu oferte promotionale la creditele de consum si carduri, valabile in perioada sarbatorilor pascale.

Pentru perioada 3 aprilie – 31 mai, Raiffeisen Bank a lansat o promotie pentru creditele de consum “Pe Loc” si “HiperIeftin”, in ambele cazuri clientii beneficiind de dobanda 0% in primele trei luni ale perioadei de creditare. Campania promotionala este valabila in toate magazinele partenerilor Raiffeisen Bank, precum si pentru toate creditele de consum acordate de banca.

Creditul “Pe Loc” se acorda in lei, euro sau dolari, valoarea fiind intre 150 si 3.000 de EUR (echivalent in lei), perioada intre 6 luni si 5 ani. Imprumutul poate fi accesat pe loc in magazine, doar cu buletin si adeverinta de salariu. Din punct de vedere al costurilor, acest credit are o dobanda variabila 24,5% pentru lei, 10,5% pentru euro si 11,5% pentru moneda americana. Daca vrei o dobanda fixa pe toata perioada de creditare, aceasta este disponibila pentru creditul in lei si are un nivel de 20,5%. De asemenea, imprumutul va avea inclus si un comision de 9,9% pentru lei sau de 11,5% pentru valuta.

Dupa cum ii spune si numele, creditul “HiperIeftin” are costuri mai reduse – dobanda fixa de 16,5% si un comision de 9,9%, insa se acorda  numai in lei. Prin acest imprumut puteti sa luati intre 250 si 5.000 de euro (echivalentul in lei), pe o perioada de maxim 5 ani. In plus fata de creditul “Pe Loc”, clientul trebuie sa prezinte o factura de telefon fix sau mobil, ca dovada a domiciliului din actul de identitate.

Daca Raiffeisen Bank a ales o promotie pentru creditul pe care poti sa le iei direct din magazine, BCR propune o promotie pentru imprumutul de nevoi personale nenominalizate Divertis Extra. Prin acest imprumut poti sa accesezi o suma de pana la 10.000 de euro (echivalent in lei) si sa o folosesti cum vrei. Promotia vizeaza dobanda pentru creditele in lei, care, pentru perioada 1 aprilie – 15 mai, este de 10,25% pentru imprumutul pana intr-un an si 10,75% pentru cel pe o perioada de 1-10 ani.

In schimb, CEC a ales sa ieftineasca majoritatea imprumuturilor pe care le acorda persoanelor fizice in perioada 10 aprilie – 31 mai. Astfel, banca a micsorat cu pana la un procent dobanda la aceste produse, dupa cum urmeaza: creditul pentru nevoi personale IDEAL – 11,75%, creditul de nevoi garantat cu ipoteca IDEAL 250.000 – 11,5%, creditul auto – 8,75%, creditul imobiliar – 8,75%, creditul de refinantare imobiliar – 8,75%, creditul ipotecar – 9,08%,

De asemenea, daca vrei ca de Paste sa te muti in casa noua poti alege si un credit ipotecar in franci elevetieni de la OTP Bank, a carui dobanda este de numai 4,99% in perioada 2 aprilie – 30 iunie. Aceasta dobanda este valabila insa numai pentru primii 2 ani.

Cum plata cumparaturilor cu cardul a devenit un obicei foarte intalnit la romani, Banca Transilvania si Bancpost au ales pentru perioada sarbatorilor pascale sa deruleze promotii care se adreseaza utilizatorului acestui “plastic”.

Banca Transilvania a lansat in acest sens campania “100 de zile fara griji, 0% dobanda”, dedicata utilizatorilor de carduri MasterCard Forte, promotie ce se deruleaza pana pe 31 mai. Persoanele care solicita un astfel de card in aceasta perioada se bucura de o perioada de gratie de 100 de zile de la emiterea cardului. De asemenea, banca se lauda ca ofera cel mai mare interval de timp pentru perioada de gratie, comparativ cu alte banci din Romania. Acesta este de 55 de zile, interval in care clientii trebuie sa realizeze doar rulajul minim, de 10% din suma folosita din creditul de pe cardul. Perioada de gratie se acorda atat la efectuarea de cumparaturi la comercianti, cat si pentru retragerile de numerar de pe card. In plus, comisionul este de 0% pentru cumparaturile facute in tara sau in strainatate, dar si pentru achitarea facturilor la Orange, Connex – Vodafone si Zapp.

Pentru a putea intra in posesia unui astfel de card trebuie sa ai un salariu minim lunar de 200 de euro. Banca iti acorda o limita de credit ce poate sa ajunga pana la 3 salarii, insa nu mai mult de 5.000 de euro.

Bancpost in schimb a ales sa-si promoveze carduri emise sub sigla Visa prin oferirea de premii. Astfel, cu 3 cumparaturi facute in perioada 3 aprilie – 5 iunie cu orice card Visa sau Visa Electron poti castiga unul dintre cele 3 premii de 500 de euro lunar, timp de 1 an. La tragerea la sorti se mai pot castiga 100 de saltele gonflabile (nu trebuie sa uitam ca vara se apropie).

Pentru a intra in cursa pentru premii trebuie ca tranzactia efectuta cu cardul sa fie efectuata in Romania si sa aiba o valoare mai mare de 10 RON. “Cu cat faci mai multe tranzactii, cu atat sansele de castig sunt mai mari”, te incurajeaza banca.

Bogdan Popescu
bogdan.popescu@bankingnews.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos