credius.ro

Parteneriat intre CEC si CNIPMMR pentru sprijinirea IMM-urilor

23 mai 2006

Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) si Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) au semnat un Protocol de colaborare in scopul promovarii si realizarii obiectivelor comune de dezvoltare a IMM-urilor.
Colaborarea dintre cele doua institutii se va concretiza in: asigurarea accesului IMM-urilor la programele de finantare derulate de CEC; consilierea acestora pentru accesarea programelor derulate de banca; sprijinirea IMM-urilor in participarea la manifestarile organizate de CEC; colaborarea cu departamentul de specialitate din cadrul CNIPMMR pentru dezvoltarea si promovarea de proiecte; informarea IMM-urilor cu privire la reglementarile din domeniul finantarii; organizarea unor seminarii, conferinte, forumuri si alte activitati de interes comun; schimb de informatii privind reglementarile si informatiile referitoare la programele destinate IMM-urilor; realizarea, in comun, pentru membrii structurilor teritoriale ale CNIPMMR, a unor seminarii, conferinte si a altor actiuni.

CEC acopera, in acest moment, prin produsele sale de creditare toate necesitatile potentialilor clienti: pentru finantarea activitatii curente, CEC ofera credite pe termen scurt (pana in 12 luni) - linii de credit pentru capital de lucru, in sistem revolving, in lei sau euro, din surse BERD, cu posibilitatea reinoirii liniei la data scadentei pentru alta perioada de creditare, credite pentru finantarea stocurilor, credite pentru facilitati de cont, credite pe documente de plata in curs de incasare, credite pentru investitii cu rambursare pe termen scurt; pentru finantarea proiectelor de dezvoltare si investitii, banca ofera credite pe termen mediu (1-5 ani) si lung (5-10 ani) - credite de investitii in lei sau euro din surse BERD, cu posibilitatea negocierii unei dobanzi avantajoase. Ambele tipuri de credite se acorda si pentru refinantarea unor credite contractate la alte societati de finantare.

Utilizand avantajul competitiv al celei mai mari retele de unitati bancare din Romania, Casa de Economii si Consemnatiuni se adreseaza pe scara larga intreprinderilor mici si mijlocii, punand accent pe facilitarea accesului la finantare atat pentru intreprinzatorii din mediul rural, cat si pentru societati comerciale.

“Pe piata creditului acordat IMM-urilor, pe care acum intra toate bancile din Romania, CEC are 3 atuuri : peste 800 unitati in zone rurale, competente la nivel judetean si orasenesc, si posibilitatea de a personaliza creditele in functie de nevoile specifice ale activitatii clientilor”, explica Gabriela Tudor, Vicepresedinte CEC, coordonator al Diviziei Corporate din banca.

Prin urmare, CEC s-a pregatit cu un pachet de produse si servicii dedicate acestui sector, atat pentru a sprijini rapid si eficient activitatea micilor intreprinzatori, contribuind astfel la dezvoltarea activitatii pe acest segment, cat si pentru diversificarea si cresterea activitatii bancii. Astfel, CEC va fi din ce in ce mai mult perceputa drept banca ce poate oferi alternative de finantare si societatilor comerciale, nu numai persoanelor fizice, a adaugat vicepresedintele CEC.

Despre CEC
CEC este o banca fondata in anul 1864 si are in prezent un capital social de 149,7 milioane lei noi, active totale de peste 6 miliarde lei noi si o retea de peste 1.400 unitati, in mediul urban si rural. In acest moment, CEC ofera unele dintre cele mai atractive pachete de produse si servicii pentru intreprinderile mici si mijlocii, normele interne fiind deosebit de flexibile si permitand adaptarea conditiilor de creditare in functie de necesitatile practice ale afacerii finantate. De mentionat faptul ca sucursalele CEC din teritoriu au competente proprii de aprobare a dosarelor de credit, pana la o anumita suma, deci fluxul de acordare pentru microcredite si credite de valori medii este mai scurt, nefiind nevoie de aprobare din Centrala CEC.
Pentru anul 2006, CEC si-a propus un obiectiv ambitios privind creditarea IMM-urilor, respectiv acordarea unor credite totale in valoare de 1.500 milioane lei.

Despre CNIPMMR
Consiliul National al intreprinderilor Private mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) este singura confederatie patronala reprezentativa la nivel national pentru IMM-uri, avand ca misiune promovarea si apararea intereselor economice, de productie, comerciale, financiare, juridice si de orice natura ale intreprinderilor private mici si mijlocii din Romania. Principalele obiective ale CNIPMMR sunt apararea si promovarea intereselor IMM-urilor private la nivel international, national si local, promovarea si apararea intereselor intreprinderilor private in relatia cu autoritatile publice precum si cu alte organisme si organizatii din Romania si din strainatate. Structura de conducere a CNIPMMR este organizata astfel: Conventia Nationala, Colegiul Managerial, Comitetul Director, Biroul Permanent. Presedintele CNIPMMR este dl. Prof. Univ. Dr. Ovidiu Nicolescu.
CNIPMMR este membru in cele mai importante organizatii europene si internationale de IMM-uri: Uniunea Europeana a Artizanatului si a Intreprinderilor Mici si Mijlocii (UEAPME) Asociatia Mondiala a intreprinderilor Mici si Mijlocii (WASME). CNIPMMR are in componenta sa 98 de structuri teritoriale, in toate judetele din Romania.

[email protected]

Alte articole

credius.ro
credius.ro
Ooni Koda
© Copyright 2024 InfoBancar

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro