Pagubitii MTS Leasing pot sa-si continuie constructia caselor

Pagubitii MTS Leasing pot sa-si continuie constructia caselor

Teapa MTS Leasing a lasat cu ochii in soare pe multi romani ce vroiau sa-si construiasca in acest sistem o casa noua. Timp de un an, acestia nu au putut face nimic pentru a-si recupera paguba si nici macar sa reintre in posesia terenului pentru a-si termina casa de construit. Saptamana trecuta insa, firma Stratos

Teapa MTS Leasing a lasat cu ochii in soare pe multi romani ce vroiau sa-si construiasca in acest sistem o casa noua. Timp de un an, acestia nu au putut face nimic pentru a-si recupera paguba si nici macar sa reintre in posesia terenului pentru a-si termina casa de construit. Saptamana trecuta insa, firma Stratos Leasing IFN SA a cumparat contractele in derulare detinute de nemtii de la MTS, oferind clientilor… ale caror case se aflau in diferite stadii de constructie in momentul falimentului posibilitatea sa-si finalizeze proiectele prin contractarea unui credit ipotecar.

Dupa cum ne-a declarat managerul general Stratos Leasing, Johan Bies, compania se afla in proces de finalizare a unui parteneriat cu o banca, ce va acorda credite in conditii mai avantajoase  – dobanda mai mica –  pagubitilor MTS Leasing pentru constructia caselor. De asemenea, Stratos Leasing colaboreaza cu compania de intermediere credite Easy Credit. Clientii au insa si posibilitatea sa-si aleaga singuri banca de la care vor sa contracteze imprumutul.

Avansul pentru creditul ipotecar va fi constituit din terenul si constructia inceputa pe acesta, ce vor fi cedate clientilor de catre Stratos Leasing. Dupa contractarea imprumutului, acestia vor returna firmei Stratos diferenta dintre valoarea actuala a terenului si a constructiei ridicate si avansul inaintat MTS Leasing la incheierea contractului initial.

Pentru preluarea activelor MTS Leasing, Stratos Leasing a platit 1,1 milioane de euro, intr-un cont destinat reglementarii insolvabilitatii. Compania a fost infiintata in iunie, in scopul derularii acestei afaceri.

Prin trecerea contractelor din proprietatea MTS in cea a Stratos Leasing, situatia pagubitilor s-a deblocat, acestea avand acum posibilitatea sa-si continuie constructia casei. Pana acum sunt inregistrati aproximativ 600 de pagubiti in afacerea MTS-Leasing, insa Bies nu a dorit sa dezvaluie cate contracte au intrat in patrimoniul Stratos Leasing, precizand ca au fost vizate in principal contractele pentru care constructia casei era inceputa deja. Directorul Johan Bies a declarat ca in momentul actual compania incearca sa discute cu fiecare client MTS Leasing care se afla in acesta situatie pentru a-i prezenta solutia pentru recuperare si finalizare a imobilelor.

Bogdan Popescu
bogdan.popescu@bankingnews.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos