OUG 50 in deriva. Gheorghe Piperea ne spune ce arma au clientii nemultumiti

OUG 50 in deriva. Gheorghe Piperea ne spune ce arma au clientii nemultumiti

Coalitia nu a ajuns inca la un acord privind propunerea PDL de a neaplicare a OUG 50 la creditele aflate in derulare la data intrarii in vigoare a actului normativ, a spus deputatul PSD Viorel Stefan, pentru a motiva o noua amânare a sedintei Comisiei de Buget, Finante si Banci din lipsa de cvorum. Intrebat

Coalitia nu a ajuns inca la un acord privind propunerea PDL de a neaplicare a OUG 50 la creditele aflate in derulare la data intrarii in vigoare a actului normativ, a spus deputatul PSD Viorel Stefan, pentru a motiva o noua amânare a sedintei Comisiei de Buget, Finante si Banci din lipsa de cvorum. Intrebat de ce nu au participat la sedinta mai multi deputati de la PSD si PNL, Stefan a raspuns ca obligatia asigurarii cvorumului revine parlamentarilor de la guvernare. Cine pierde? Cei cu credite la banci, care nu au dat banca in judecata. Avocatul Piperea, cel care reprezinta peste 3.000 de clienti nemultumiti raspunde astfel la intrebarea ce macina clientii in aceste zile de criza. Mai mult, iata sfatul avocatului: ."Arma milioanelor de oameni care au credite in derulare: raspunsul este unul singur: actiunea in instanta! Numai asa se ajunge la o transparenta mai mare" asigura Gheorghe Piperea, la Realitatea TV.

Deputatul PDL Adrian Nitu a citit, marti, in cadrul sedintei Comisiei de Buget, Finante si Banci, un amendament in care se spunea ca prevederile OUG 50 nu se aplica contractelor aflate in derulare la data intrarii in vigoare a actului normativ, cu exceptia a contractelor cu durata nedeterminata existente la data intrarii in vigoare si dispozitiilor articolelor 66-69, 50-55, 56, alineatul 2, articolului 57, alineatele 1 si 2, articolelor 66-69 si 70-71.

"Pentru contractele in curs de derulare la data intrarii in vigoare a OUG 50, creditorii, la solicitarea clientilor, au optiunea, dar nu si obligatia, sa aplice oricare dintre celelalte prevederi ale ordonantei de urgenta", potrivit amendamentului PDL.

in ceea ce priveste contractele de creditare vechi care au fost deja modificate prin acte aditionale, amendamentul prevede ca aceste schimbari isi vor produce efectele, cu exceptia cazului in care creditorul notifica consumatorul in caz contrar.

Deputatii nu au reusit sa ajunga la un consens in privinta acestui amendament, discutiile fiind aprinse, in conditiile in care reprezentantii PSD si PNL nu au fost de acord cu aceste prevederi si au insistat ca reprezentantii BNR, Ministerul Finantelor si PDL sa spuna clar ca sustin neaplicarea la contractele de creditare in derulare. Ulterior, sedinta de miercuri s-a amânat din nou pentru joi.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos