OTP isi schimba directorul general

OTP isi schimba directorul general

Dr. Antal Pongracz, presedintele Consiliului de Administratie al OTP Bank Romania, director general adjunct in cadrul OTP Bank, a anuntat ca dr. Frigyes Harshegyi, al carui contract de munca incheiat pe perioada determinata expira in curand, va primi alt mandat important incepand cu data de 7 mai. Fiind un om de finante recunoscut pe plan

Dr. Antal Pongracz, presedintele Consiliului de Administratie al OTP Bank Romania, director general adjunct in cadrul OTP Bank, a anuntat ca dr. Frigyes Harshegyi, al carui contract de munca incheiat pe perioada determinata expira in curand, va primi alt mandat important incepand cu data de 7 mai. Fiind un om de finante recunoscut pe plan international, Dr. Harshegyi va avea un rol activ  in calitate de consilier sef al presedintelui in procesul de transformare a bancii, ce se desfasoara in cele 8 tari unde Grupul OTP este prezent in momentul de fata, si va fi, de asemenea, responsabil pentru relatiile guvernamentale internationale.

Dr. Frigyes Harshegyi a fost, din primavara anului 2005, directorul general al OTP Bank Romania care, in ultimii doi ani, a inregistrat o dezvoltare serioasa atat pe planul administrarii afacerii, cat si al operatiunilor, a realizat o extindere semnificativa a retelei teritoriale, a portofoliului de produse si servicii, realizand astfel o expansiune de mare anvergura pe piata romaneasca. 

Dr. Antal Pongracz, in calitate de presedinte al Consiliului de Administratie, a apreciat si a multumit pentru activitatea desfasurata, bancherului cu studii juridice, vorbitor de limba engleza, germana, rusa, franceza si romana – cel care intre 1990-1996 a fost vicepresedintele Bancii Nationale a Ungariei – exprimandu-si astfel convingerea ca, activitatea dr. Frigyes Harshegyi in noua pozitie, va avea cu siguranta un rol important in activitatea pe plan international a Grupului OTP. 
Hotararea finala referitoare la schimbarea de personal va fi luata de catre OTP Bank Romania in cadrul adunarii generale extraordinare care va avea loc la sfarsitul lunii aprilie. Actionariatul, pe baza propunerii Consiliului de Administratie, va hotari si referitor la preluarea conducerii bancii de catre domnul Laszlo Diosi in calitate de director general, acesta ocupand pana in prezent functia de director general adjunct, coordonator al activitatii de retail banking. Totodata, adunarea generala extrordinara va decide si noua forma de conducere a bancii, deoarece modificarea legislatiei din Romania permite adaptarea modelului aplicat deja in Bulgaria, conform caruia, Consiliul de Supraveghere este corpul suprem de conducere al actionarilor, in timp ce Consiliul de Administratie este alcatuit din membri ai conducerii locale.
 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos