OTP Group debuteaza pe piata de investitii din Romania

OTP Group debuteaza pe piata de investitii din Romania

  OTP Asset Management SAI SA, membra a OTP Group, unul din cele mai importante grupuri financiare din Europa Centrala si de Est, isi incepe activitatea pe piata romaneasca si lanseaza primele sale produse investitionale, anunta banca intr-un comunicat. OTP Asset Management SAI SA a fost inregistrata la ORC in data de 15 august 2007

 
OTP Asset Management SAI SA, membra a OTP Group, unul din cele mai importante grupuri financiare din Europa Centrala si de Est, isi incepe activitatea pe piata romaneasca si lanseaza primele sale produse investitionale, anunta banca intr-un comunicat.

OTP Asset Management SAI SA a fost inregistrata la ORC in data de 15 august 2007 si a primit de la CNVM autorizatia de functionare in data de 18 decembrie 2007. Din 27 februarie 2008, OTP Asset Management SAI SA a primit de la CNVM deciziile de autorizare pentru fondurile deschise de investitii: OTP AvantisRO, OTP BalansisRO, OTP ComodisRO.

Fondul Deschis de Investitii OTP AvantisRO este un fond orientat in proportie de 80% catre piata de actiuni, iar  20% investeste in depozite bancare, cont curent, obligatiuni, titluri de participare la alte fonduri, in vederea obtinerii de randamente superioare pe termen mediu si lung.

Fondul Deschis de Investitii OTP BalansisRO este un fond diversificat, orientat in proportie de 50% spre instrumente cu venit fix, iar 50% in actiuni in vederea obtinerii de randamente superioare depozitelor bancare.

Fondul Deschis de Investitii OTP ComodisRO investeste in proportie de 90% in instrumente de pe piata monetara, respectiv depozite bancare, titluri de stat si 10% in obligatiuni, urmarind obtinerea unor randamente stabile si a unui grad foarte ridicat de lichiditate.

Prin aceasta gama de produse, OTP Asset Management incearca sa acopere tendintele pietei locale in ceea ce priveste toleranta la risc, adresandu-se  tuturor persoanelor fizice si juridice, din Romania si din strainatate, care isi doresc diversificarea investitiilor proprii. Avantajele produselor OTP Asset Management constau in beneficiile oferite de minimizare a costurilor de tranzactionare, datorita volumului ridicat de active administrate si de lichiditatea sumelor investite.

Pentru anul 2008 OTP Asset Management SAI SA are ca obiectiv pozitionarea activa pe piata fondurilor de investitii. Experienta si performanta diviziilor de asset management ale OTP Group din regiune vin sa sustina si sa  intareasca pozitionarea grupului atat pe plan regional, cat si local. In acest sens, estimam o cota de piata care sa ne pozitioneze in topul grupurilor financiare din Romania care activeaza in domeniul administrarii fondurilor de investitii. Aportul de capital din partea OTP Group in cele trei fonduri deschise de investitii va fi de aproximativ 7 milioane Euro, a declarat Dr.Ion Mincu-Radulescu, Presedinte OTP Asset Management.

Actionarii majoritari ai OTP Asset Management SAI SA sunt OTP Fund Management Ungaria, parte a OTP Group care detine 90,1% si OTP Bank Romania SA, care detine 9,9% din actiuni. OTP Fund Management Ungaria opereaza in Croatia, Bulgaria si Ucraina.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos