OTP Bank Romania anunta rezultatele financiare pe trimestrul III, conform situatiilor financiare consolidate ale OTP Group

OTP Bank Romania anunta rezultatele financiare pe trimestrul III, conform situatiilor financiare consolidate ale OTP Group

• In 2012, OTP Bank Romania a inregistrat a doua cea mai mare crestere, din OTP Group, a volumului de credite, dupa subsidiara din Rusia, pe fondul cresterii volumului de credite in RON • Creditele brute au crescut cu 2%, comparativ cu trimestrul anterior si cu 9%, comparativ cu perioada similara a anului precedent Conform

• In 2012, OTP Bank Romania a inregistrat a doua cea mai mare crestere, din OTP Group, a volumului de credite, dupa subsidiara din Rusia, pe fondul cresterii volumului de credite in RON
Creditele brute au crescut cu 2%, comparativ cu trimestrul anterior si cu 9%, comparativ cu perioada similara a anului precedent
Conform raportului original depus la Bursa de Valori din Budapesta, subsidiara din Romania a OTP Bank a inregistrat a doua cea mai mare crestere a volumului de credite din OTP Group, dupa sucursala din Rusia, pe fondul cresterii volumului de credite in RON.
OTP Bank Romania a inregistrat, in perioada ianuarieseptembrie 2012, o pierdere de 30.8 milioane RON. Venitul net din dobanzi, in primele 9 luni din 2012, excluzand reevaluarea swap, s-a diminuat cu 7%. Aceasta scadere poate fi explicata partial de cheltuielile ridicate cu dobanzile, datorita succesului realizat in colectarea de depozite.

Declinul de 35% al venitului net din taxe si comisioane din primele 9 luni ale anului, comparativ cu perioada similara a anului precedent, s-a datorat reclasificarii unor elemente in venitul net din dobanzi, incepand cu 2012.
Celelalte venituri nete obtinute din alte elemente, in afara dobanzilor, au crescut in primele 9 luni ale anului 2012 de aproape 3 ori comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, si s-au majorat cu 71% in trimestrul 3, comparativ cu trimestrul anterior, datorita rezultatului mai mare din cursul de schimb valutar.

Cheltuielile operationale au crescut cu 2% in RON, ceea ce reflecta controlul puternic al costurilor, tinand cont de mediul inflationist. Scaderea costurilor operationale cu 5%, fata de trimestrul anterior, este data de cresterea costurilor din trimestrul anterior, iar cresterea de 6% a costurilor, fata de perioada similara a anului precedent, a fost indusa de costurile mai mari pentru personal.
Raportul DPD90+ a crescut la 15.9% (+1.2 ppts comparativ cu trimestrul anterior, +2.7 ppts comparativ cu perioada similara a anului precedent). In ultimele cateva trimestre, cea mai mare parte a deteriorarii calitatii portofoliului s-a datorat segmentului de credite ipotecare, in timp ce raportul DPD90+ a crescut semnificativ mai putin in segmentele de credite pentru IMM-uri si corporatii.

Creditele brute au crescut in continuare cu 2%, comparativ cu trimestrul anterior si 9%, comparativ cu perioada similara a anului precedent. Acordarea de noi credite ipotecare a scazut si in trimestrul 3, ducand la o stagnare a volumelor acestora. Datorita campaniilor continue de creditare, activitatea de acordare a creditelor de consum s-a consolidat in trimestrul 3. Volumele creditelor de consum au crescut cu 17% comparativ cu trimestrul anterior si 44% comparativ cu perioada similara a anului precedent. Volumele creditelor corporative si pentru IMM-uri au crescut cu 2.8% respectiv 1.5% comparativ cu trimestrul anterior.

Colectarea de depozite a fost una de succes in trimestrul 3. Ȋn trimestrul 3, cresterea a fost de 8% comparativ cu trimestrul anterior (+24% comparativ cu perioada similara a anului precedent), reflectand rezultatele campaniei de retinere a depozitelor lansata dupa demararea campaniilor de colectare in martie. Datorita dobanzilor atractive la depozite, depozitele persoanelor fizice au crescut cu 10% comparativ cu trimestrul anterior si 41% comparativ cu perioada similara a anului precedent.

OTP Bank Romania este subsidiara a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrala si de Est. OTP Bank ofera servicii universale in Ungaria, Romania, Muntenegru, Croatia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia si Serbia, pentru mai mult de 12 milioane de clienti, prin intermediul unei retele teritoriale de aproape 1500 de unitati, prin intermediul retelei de ATM-uri si prin sistemul de canale electronice.
 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos