Operatiunile curente la banci s-ar putea ieftini in urmatorii doi ani pe seama competitiei

Operatiunile curente la banci s-ar putea ieftini in urmatorii doi ani pe seama competitiei

Pretul operatiunilor de zi cu zi efectuate de clientii bancilor din Romania ar putea scadea in urmatorii doi ani, ca urmare a concurentei acerbe din sistemul bancar romanesc, desiin ultimul an au crescut, pe seama cererii suficient de mari, sustin analistii EFMA si Capgemini. Pretul produselor si serviciilor bancare folosite in mod frecvent de clienti,

Pretul operatiunilor de zi cu zi efectuate de clientii bancilor din Romania ar putea scadea in urmatorii doi ani, ca urmare a concurentei acerbe din sistemul bancar romanesc, desiin ultimul an au crescut, pe seama cererii suficient de mari, sustin analistii EFMA si Capgemini.

Pretul produselor si serviciilor bancare folosite in mod frecvent de clienti, precum platile obisnuite, administrarea contului, utilizarea numerarului si tranzactiile exceptionale, a crescutin Romania la 36 euro in 2008, de la 29 euroin 2007, pentru clientii activi, se arata in raportul World Retail Banking Report 2008, realizat de analistii European Financial Management & Marketing Association (EFMA) si Capgemini.

Costurile operatiunilor efectuate de clientii mai putin activi au sporit de la 10 la 17 euro. Costurile inregistrate de clientii foarte activi sunt destul de ridicate, respectiv de 127 euro in 2008, fata de 113 euro in 2007, nivel ce depaseste cu mult costurile similare din majoritatea tarilor europene, atat din zona euro, cat si din afara acesteia, a spus seful serviciului financiar pe Europa de Est al Capgemini, Gregor Erasim.

"La nivel mediu avem preturi apropiate de cele din tarile din regiune, dar pentru clientii foarte activi nu e rentabil sa desfasoare activitati in Romania", a explicat Erasim.
Studiul nu iain considerare si costurile altor produse si servicii financiare, precum cele la credite, depozite si produse de asigurari.
NewsIn

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos