Omniasig a preluat de la Vienna Insurance pachetul majoritar la Unita

Omniasig a preluat de la Vienna Insurance pachetul majoritar la Unita

Vienna Insurance Group (VIG) Austria, actionarul majoritar al Omniasig, a transferat firmei 55% din actiunile Unita Bucuresti pentru a consolida activitatile in Romania, a declarat marti agentiei MEDIAFAX Renato Szilagyi, membru in Consiliul de Administratie la Unita. "Operatiunea a fost avizata de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) si este in curs de inregistrare la

Vienna Insurance Group (VIG) Austria, actionarul majoritar al Omniasig, a transferat firmei 55% din actiunile Unita Bucuresti pentru a consolida activitatile in Romania, a declarat marti agentiei MEDIAFAX Renato Szilagyi, membru in Consiliul de Administratie la Unita. "Operatiunea a fost avizata de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) si este in curs de inregistrare la Registrul Comertului", a adaugat Szilagy, care a precizat ca transferul actiunilor nu a avut un scop speculativ.

pAnterior tranzactiei, VIG detinea peste 99,9% din titlurile Unita, alaturi de patru cetateni austrieci, fiecare cu cate o actiune. Potrivit lui Szilagyi, Omniasig detine 55,0013% din captalul social al Unita, iar VIG – 44,998%.

Dupa efectuarea tranzactiei, actionarii Unita au hotarat majorarea capitalului social cu 51,43 milioane de lei, la 114,29 milioane de lei.

"Infuzia de capital va permite Unita sa respecte viitoarele cerinte in privinta indicatorilor de solvabilitate si lichiditate", a spus Szilagyi.

El a adaugat ca nivelul estimat pentru 2006 in privinta primelor brute subscrise a fost "usor depasit", fara a preciza cuantumul veniturilor.

"Datele financiare sunt in curs de auditare si le vom da publicitatii dupa incheierea acestui proces. in privinta rezultatului activitatii, Unita a incheiat anul precedent pe pierderi, dar sub nivelul programat", a afirmat Szilagyi.

Unita a raportat in 2005 un volum al primelor din asigurari generale si de viata de 251,15 milioane de lei si un profit net de 283.641 lei.

Saptamana trecuta, VIG a anuntat ca volumul primelor subscrise de subsidiarele grupului austriac pe piata romaneasca a crescut la finele anului trecut cu 73,9%, la 236,89 de milioane de euro.

Grupul austriac controleaza in Romania companiile Omniasig SA, Omniasig Asigurari de Viata, Unita si Agras. Principala companie a grupului pe piata romaneasca este Omniasig SA, care a incheiat anul 2006 cu un volum al primelor de 152,05 milioane de euro.

Profitul brut consemnat de VIG in Romania a depasit trei milioane de euro in 2006, comparativ cu 500.000 de euro cu un an in urma.

Afacerile VIG vor creste in 2007 cu 40% la nivelul pietei romanesti, potrivit estimarilor reprezentantilor grupului austriac.

Vienna Insurance Group a intrat pe piata romaneasca in 2001, cand a preluat controlul Unita.

VIG este unul dintre cei mai importanti asiguratori europeni. Pentru 2006, grupul austriac a raportat prime brute subscrise din asigurari generale si de viata de 5,9 miliarde de euro, cu aproape 900 milioane de euro mai mult fata de 2005.

Sursa: Mediafax

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos