Obligatiunile BCR se tranzactioneaza la BVB

Obligatiunile BCR se tranzactioneaza la BVB

Obligatiunile denominate in lei emise in 2006 de Banca Comerciala Romana (BCR) pot fi tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) incepand de astazi, joi 29 martie a.c.    Obligatiunile BCR se vor tranzactiona in sectorul Titluri de credit la categoria a doua a obligatiunilor corporative cu simbolul BCR09. Obligatiunile BCR au maturitatea de trei

Obligatiunile denominate in lei emise in 2006 de Banca Comerciala Romana (BCR) pot fi tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) incepand de astazi, joi 29 martie a.c.
  
Obligatiunile BCR se vor tranzactiona in sectorul Titluri de credit la categoria a doua a obligatiunilor corporative cu simbolul BCR09.
Obligatiunile BCR au maturitatea de trei ani (28.11.2009). Dobanda bondurilor va fi platita semestrial, iar rata dobanzii este fixa, de 7,25%, nivel  care va reprezenta, pentru o perioada de timp, o referinta importanta atat pentru emitentii de instrumente de venit fix, cat si pentru investitori.

„Avem motive intemeiate sa consideram ca prin aceasta oferta de obligatiuni, BCR contribuie efectiv la dezvoltarea Bursei de Valori Bucuresti si a pietei instrumentelor cu venit fix. Emisiunea este cea mai importanta lansata pana in prezent la BVB de o entitate din Romania si singura care a beneficiat de ratingurile a doua agentii specializate, Standard &Poor’s si Fitch, aceasta fiind o masura a dorintei noastre de a oferi investitorilor un reper consistent in ceea ce priveste raportul rentabilitate/risc asociat instrumentelor de credit emise de BCR” a declarat Danut Bunea, vicepresedinte executiv al BCR.

Anul trecut, BCR a atras, in total, 242,8 milioane lei (69,181 milioane euro) in cadrul ofertei publice de vanzare de obligatiuni derulata, prin intermediul BVB, in perioada 8-21 noiembrie. BCR a emis 2.428.278 de obligatiuni cu o valoare nominala de 100 lei.
 
Emisiunea de obligatiuni BCR s-a derulat prin casa de brokeraj BCR Securities şi unitatile BCR, fiind cotata cu "A minus" de Fitch Ratings şi cu "BBB minus" de Standard&Poor’s.

Emisiunea a fost suprasubscrisa in proportie de 121,4%. 98,63% au fost subscrise de catre investitori persoane juridice in timp ce 1,37% au fost subscrise de investitori persoane fizice. Mai mult de jumatate (56,9%) din volumul subscrierii a fost realizat de banci din Romania şi din strainatate, aproape o treime (32,9%) de societati de asigurari şi 5,6% de fonduri de investitii. Doua treimi (66,46%) din totalul obligatiunilor au fost subscrise de investitori nerezidenti.

„Consideram ca fiind destul de inalt nivelul costurilor pe care il presupune finantarea prin emiterea de obligatiuni pe piata de la Bucuresti. Responsabilii pietei de capital ar trebui sa aiba serios in vedere reconsiderarea acestui aspect astfel incat piata obligatiunilor sa se poata dezvolta sensibil in urmatorii ani, profitand si de conditiile propice generate de aparitia fondurilor locale de pensii. In plus consideram ca este necesar un efort mai sustinut in vederea popularizarii acestor instrumente in randul persoanelor fizice care detin o cota nesemnificativa in cadrul emisiunilor de obligatiuni lansate pana in prezent pe piata romaneasca”, a mai declarat Marius Ioan Danila, director executiv al Directiei Corporate Finance din BCR.

 BCR a mai lansat pana acum la Bursa de Valori Bucureşti 26 de emisiuni de obligatiuni municipale şi cinci emisiuni de obligatiuni corporative, care se afla in derulare.

Totodata, reamintim ca Erste Bank Viena a lansat, in luna Ianuarie 2007, o emisiune de obligatiuni denominate in lei, in valoare de 450 milioane lei, cu scadenta la 5 ani si un cupon  de 7,0%. Obligatiunile EBV au fost cotate cu rating A1 (Moody’s) si A (Fitch).

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos