O noua tentativa de frauda a clientilor BRD

O noua tentativa de frauda a clientilor BRD

Mai multe persoane au primit, vineri, aparent din partea BRD-Groupe Societe Generale, mesaje e-mail prin care sunt invitate sa participe la un sondaj de opinie online. Mesajul intitulat „Felicitari! Ati fost ales pentru a lua parte la primul nostru sondaj online” incerca, sub forma unui chestionar, sa ii convinga pe clienti sa furnizeze informatii precum

Mai multe persoane au primit, vineri, aparent din partea BRD-Groupe Societe Generale, mesaje e-mail prin care sunt invitate sa participe la un sondaj de opinie online. Mesajul intitulat „Felicitari! Ati fost ales pentru a lua parte la primul nostru sondaj online” incerca, sub forma unui chestionar, sa ii convinga pe clienti sa furnizeze informatii precum numarul cardului si codul PIN. Aceste informatii erau solicitate sub motivul platii unei sume de bani drept recompensa pentru completarea asa-zisului sondaj, anunta banca intr-un comunicat.

BRD-Groupe Societe Generale, isi informeaza clientii ca nu desfasoara niciun sondaj si le reaminteste ca nu solicita, in nici o imprejurare, informatii confidentiale prin e-mail (user/parola, numar de card, data expirarii acestuia, codul PIN). Aceste solicitari reprezinta tentative de furt de date personale/bancare si nu trebuie sa li se dea curs in nicio situatie.

Sistemul de monitorizare al BRD a detectat si raportat imediat tentativa de phishing, site-ul fiind inchis. Tentativa de phishing nu s-a soldat cu pagube. Banca a luat masurile de informare a clientilor – atat prin site-ul internet, cat si prin call-center-ul bancii – platforma Vocalis, se mai arata in comuncat.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos