O noua banca si-a intrat in paine pe piata romaneasca

O noua banca si-a intrat in paine pe piata romaneasca

Chiar daca nu si-a inceput practic activitatea, Banca Comerciala Feroviara isi face simtita prezenta pe piata bancara din Romania. Primul semnal este dat de comunicatul de presa transmis ieri de reprezentantii institutiei de credit, in care sunt bifate cateva dintre obiectivele trasate. Cele mai importante detalii sunt legate de faptul ca in perioada imediat urmatoare

Chiar daca nu si-a inceput practic activitatea, Banca Comerciala Feroviara isi face simtita prezenta pe piata bancara din Romania. Primul semnal este dat de comunicatul de presa transmis ieri de reprezentantii institutiei de credit, in care sunt bifate cateva dintre obiectivele trasate. Cele mai importante detalii sunt legate de faptul ca in perioada imediat urmatoare Banca Comerciala Feroviara isi va incepe activitatea, urmand sa lanseze pana la finalul lui 2009 cel putin cinci sucursale la nivel national. Pentru alte amanunte va prezentam primul comunicat de presa remis de noua banca romaneasca.

Comunicat de presa
Banca Comerciala Feroviara, un nou jucator pe piata financiara din Romania

In data de 17 august, Banca Comerciala Feroviara SA a primit autorizatia de functionare de la Banca Nationala a Romaniei si a fost inregistrata in Registrul institutiilor de credit, fiind astfel abilitata sa desfasoare activitate bancara in Romania si in celelalte state membre ale Uniunii Europene. Noua institutie de credit este o banca de tip universal si are capital integral romanesc. Banca Comerciala Feroviara SA isi propune sa asigure servicii de calitate clientilor, operativitate si transparenta in realizarea si derularea tranzactiilor, scopul urmarit fiind stabilirea unor relatii de afaceri pe termen lung cu clientela.

Strategia comerciala a Bancii Comerciale Feroviara SA va fi orientata permanent catre oferirea de servicii bancare pe piata romaneasca la cele mai ridicate standarde de calitate. Politica de dezvoltare a bancii vizeaza o crestere sustenabila a cifrei de afaceri, bazata pe o atitudine prudenta in administrarea riscurilor specifice care sa asigure stabilitatea si viabilitatea bancii pe termen lung. Banca Comerciala Feroviara SA va oferi servicii bancare tuturor categoriilor de clienti, persoane fizice si juridice, si va promova o abordare proactiva fata de cerintele segmentului tinta de clienti. Actionarii bancii sunt:
– domnul Valer Blidar, care detine o cota totala de 90,5% din capitalul bancii, din care 39,5% in mod direct si 51% prin  intermediul a doua firme pe care le controleaza, respectiv S.C. Astra Vagoane Calatori S.A. (26%) si S.C. Tristar SRL (25%);
– Atelierele CFR Grivita Bucuresti, care detin o cota de 9,5% din capital.

Director general si presedinte al Consiliului de Administratie al Bancii Comerciale Feroviara SA este Petre Tulin. Domnia sa a condus mai multi ani Directia de Reglementare si Autorizare din Banca Nationala a Romaniei, fiind apoi presedinte al HVB Banca pentru Locuinte si al BCR Banca pentru Locuinte. Din echipa de conducere executiva mai fac parte Laurentiu Bouleanu, director general adjunct si vicepresedinte al Consiliului de Administratie si Cornelia Barbu, director general adjunct.

Consiliul de Administratie cuprinde de asemenea nume cunoscute in mediul academic si in domeniul financiar-bancar intre care profesorii universitari Nicolae Dardac (prorector al Academiei de Studii Economice si fost membru al Consiliului de Administratie al BNR), Vasile Raileanu (decan al Facultatii de Contabilitate si Informatica de Gestiune) si Gheorghe Sirbu (director financiar in cadrul S.C. Astra Vagoane Calatori S.A. si fost director al Directiei finantelor publice Arad).

Capitalul social initial al bancii este de 45 milioane lei si va fi majorat in anii urmatori in concordanta cu politica de afaceri a bancii si cu studiul de fezabilitate aprobat de catre BNR. Banca Comerciala Feroviara va incepe sa functioneze in cursul acestui an si va desfasura operatiuni bancare in lei si valuta cu clienti persoane fizice si juridice. In acest scop, va deschide cel putin cinci sucursale pana la sfarsitul anului. Obiectivul pe termen lung al actionarilor si conducerii Bancii Comerciale Feroviara SA este ca aceasta institutie de credit cu capital integral romanesc sa devina o banca de incredere pentru clientii sai si sa impuna noi standarde de calitate, transparenta si flexibilitate pe piata serviciilor financiare din Romania.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos