O noua banca isi face intrarea pe piata romanesca

O noua banca isi face intrarea pe piata romanesca

Cea mai importanta banca din Ungaria specializata in credite ipotecare s-a notificat la BNR pentru a desfasura activitati pe teritoriul României. FHB Mortgage Bank, o banca maghiara fosta agentie de stat, s-a notoficat la BNR pentru a incepe activitatea in România. Reprezentantii bancii s-au declarat interesati de piata locala inca din 2010 si au studiat

Cea mai importanta banca din Ungaria specializata in credite ipotecare s-a notificat la BNR pentru a desfasura activitati pe teritoriul României. FHB Mortgage Bank, o banca maghiara fosta agentie de stat, s-a notoficat la BNR pentru a incepe activitatea in România. Reprezentantii bancii s-au declarat interesati de piata locala inca din 2010 si au studiat posibilitatea de a incepe activitatea in România.

Banca are printre actionari trei alte institutii de credit cunoscute la nivel international si se ocupa cu precadere de refinantarea creditelor garantate cu ipoteca fiind o banca eminamente ipotecara(mortgage bank).Pentru România ar reprezenta o premiera, desi bancile de la noi si-au exprimat la un moment dat dorinta de a dezvolta un astfel de sistem, insa intentiile lor au fost zadarnicite de venirea crizei financiare. Sistemul este unul relativ simplu. FHB va cumpara de la bancile locale credite ipotecare (datorii) si, la rândul ei, va impacheta aceste credite sub forma unor obligatiuni ipotecare pe care le va lista la bursele din Europa.
 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos