O buna parte din soferi nu mai doresc sa incheie asigurarea RCA

O buna parte din soferi nu mai doresc sa incheie asigurarea RCA

Fie pentru ca sunt prudenti sau se considera niste asi ai volanului, li se pare prea scump sau pornesc masina doar de doua-trei ori pe an, o parte dintre soferi nu mai sunt interesati sa incheie o asigurare auto de raspunde obligatorie si anul viitor. Potrivit unui studiu realizat la comanda companiei de asigurari Uniqa

Fie pentru ca sunt prudenti sau se considera niste asi ai volanului, li se pare prea scump sau pornesc masina doar de doua-trei ori pe an, o parte dintre soferi nu mai sunt interesati sa incheie o asigurare auto de raspunde obligatorie si anul viitor. Potrivit unui studiu realizat la comanda companiei de asigurari Uniqa la inceputul acestui an, 15% dintre respondenti intentioneaza sa renunte la asigurarea RCA in 2010. Studiul a fost realizat in randul populatiei urbane din sapte orase mari din Romania, cu studii medii si superioada si varste cuprinse intre 25 si 49 de ani.

„Motivele pentru care participantii la studiu le-au au spus ca ar dori sa renunte la RCA tin in primul  rand de preturile relativ mari ale acestei asigurari, dar si criza financiara sau faptul ca sunt interesati sa obtina o oferta mai buna”, a explicat Gabriela Rusu, marketing manager pentru pietele emergente in cadrul grupului Uniqa.

Studiul Uniqa indica faptul ca politele RCA au inregistrat cea mai ridicata intentie de renuntare pentru anul viitor. In comparatie, numai 9% dintre respondenti au indicat faptul ca vor sa renunte la asigurarea Casco, in timp ce pentru asigurarile de viata si locuinte au optat numai 6%.

Cel mai mare interes este suscitat de asigurarile de locuinte, care vor deveni obligatorii din vara anului acesta. Potrivit studiului citat anterior, 51% dintre respondenti vor sa incheie o astfel de asigurare anul viitor, in timp ce doar 44% si-au exprimat dorinta de a cumpara o polita RCA. „Interesul pentru RCA este apropiat de cel pentru asigurarea locuintei, intrucat este vorba despre o asigurare obligatorie, insa nu suficient de mare, luand in considerare tocmai acest considerent”, declara Gabriela Rusu.  

Potrivit datelor prezentate de presedintele directoratului Uniqa Asigurari, Ileana Horvath, ponderea asigurarilor RCA in randul autovehiculelor din Romania a scazut usor in ultima perioada, la 80%. „Anul trecut acest procent a fost mai mare, insa nu cu mult. Ponderea este in continuare peste minima ceruta de normele europene. Pe de alta parte, trebuie spus ca piata asigurarilor auto s-a redus in primele 3 luni ale acestui an cu 66%”, declara Horvath.

Bogdan Popescu

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos