O banca din UE va prelua 20% din Banca Transilvania

O banca din UE va prelua 20% din Banca Transilvania

Ziarul Financiar anunta ca o banca din Uniunea Europeana va prelua aproximativ 20% din actiunile Bancii Transilvania (TLV), dupa ce a cumparat in urma cu doua zile un pachet reprezentand 4% din titlurile institutiei de credit prin intermediul bursei. Informatia a fost furnizata pe baza unor declaratii oferite pentru Mediafax de surse bancare si din

Ziarul Financiar anunta ca o banca din Uniunea Europeana va prelua aproximativ 20% din actiunile Bancii Transilvania (TLV), dupa ce a cumparat in urma cu doua zile un pachet reprezentand 4% din titlurile institutiei de credit prin intermediul bursei. Informatia a fost furnizata pe baza unor declaratii oferite pentru Mediafax de surse bancare si din piata de capital.

Directorul Directiei Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteza, a anuntat, miercuri, in cadrul unui seminar organizat la Sinaia, ca o banca mare din Uniunea Europeana isi va anunta intrarea in Romania pe 20 decembrie, aratand ca deja au fost observate de catre piata anumite actiuni ale acesteia.

Cinteza a refuzat sa comenteze daca este vorba despre o banca interesata de preluarea unui pachet la Banca Transilvania. Ulterior, atat surse din piata de capital, cat si surse bancare au declarat pentru Mediafax ca institutia de credit straina va achizitiona intr-o prima faza pana la 10% din actiunile BT, iar dupa ce actionarii isi vor da acordul, participatia cumparatorului va creste pana la 20%.

Contactat de Mediafax presedintele Consilului de Administratie al Bancii Transilvania, Horia Ciorcila, a afirmat ca nu are nicio informatie referitoare la vanzarea actiunilor.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos