Numarul societatilor de asigurare de pe piata s-a dublat dupa aderare

Numarul societatilor de asigurare de pe piata s-a dublat dupa aderare

Numarul societatilor de asigurare autorizate saactiveze pe piata romaneascas-a dublat in ianuarie 2007, factorul principal care a determinat aceasta crestere semnificativafiind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, arataun studiu realizat de compania de asigurari Aviva. La sfarsitul lunii ianuarie numarul anului trecut se inregistrau 41 de societati, la sfarsitul lunii ianuarie 2007, numarul acestora ajunsese la

Numarul societatilor de asigurare autorizate saactiveze pe piata romaneascas-a dublat in ianuarie 2007, factorul principal care a determinat aceasta crestere semnificativafiind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, arataun studiu realizat de compania de asigurari Aviva. La sfarsitul lunii ianuarie numarul anului trecut se inregistrau 41 de societati, la sfarsitul lunii ianuarie 2007, numarul acestora ajunsese la 75.

Ce mai mare nisaunde companiile de asigurari pot creste este piata pensiilor si asigurarilor de viata. Potrivit Aviva,

27 la suta dintre est-europeni si 44 la suta dintre vest-europeni au un plan de pensii, in comparatie cu doar 10 la suta dintre romani.

De asemenea, in timp ce 20 la suta dintre est-europeni si 48 la suta dintre vest-europeni au o asigurare de viata avand componenta de protectie, doar 13 la suta dintre romani au astfel de pachete de asigurari.

Piata asigurarilor din Romania s-a dublat in ultimii patru ani, iar previziunile anticipeazao crestere a pietei care poate ajunge panala de patru ori in urmatorii 5-10 ani in functie si de actorii politici si economici.

‘ Obiectivul companiei Aviva este sadevinanumarul 1 la nivel de new business (vanzari noi) in Romania, iar

Grupul Aviva este gata sainvesteascaatat cat este nevoie pentru ca acest obiectiv sa fie atins’, a declarat Shah Rouf, CEO Aviva Asigurari de Viata.

In prezent, piata asigurarilor de viata din Romania este evaluatala 300 milioane de euro, in timp ce veniturile realizate de Grupul Aviva la sfarsitul anului 2006 au atins valoarea de 50 miliarde de euro.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos