Noua prezenta BNR online: RSS, alerte, cautare, baza de date interactiva

Noua prezenta BNR online: RSS, alerte, cautare, baza de date interactiva

Dupa mai mult de un an de cand a demarat proiectul, BNR si-a lansat astazi noul site. In afara de continut, care in cea mai mare parte este importat din cel vechi, pagina de web a Bancii Nationale este noua din toate punctele de vedere: lay-out mult mai aerisit, user-friendly si cu focus pe informatiile

Dupa mai mult de un an de cand a demarat proiectul, BNR si-a lansat astazi noul site. In afara de continut, care in cea mai mare parte este importat din cel vechi, pagina de web a Bancii Nationale este noua din toate punctele de vedere: lay-out mult mai aerisit, user-friendly si cu focus pe informatiile oferite, o structura imbunatatita, cu un numar mai mic de categorii, cu cele mai de interes informatii si date aflate mult mai la indemana. Mare atractie sunt insa functionalitatile: serviciul RSS, abonarea prin intermediul e-mail-ului, cautare in interiorul site-ului, harta paginii. Mai mult, acum exista si o versiune interactiva a bazei de date a BNR. In aceasta sectiunile poti selecta si exporta, in mai multe formate, csv, excel, xml, html, diferite serii de date din statistica BNR, pe diferite perioade. De exemplu, se poate alege listarea dobanzilor la creditele si depozitele in euro practicate de bancile comerciale. De asemenea, exista si noutati in datele oferite de BNR. Pe exemplul anterior, baza de date a Bancii Nationale ofera si dobanzile medii la creditele (de consum, imobiliare) cu dobanda fixa pe o perioada limitata. Pe viitor, arata Aurora Petrean, sef serviciu Directia comunicare din cadrul BNR, pagina bancii centrale va avea si un forum, noi indicatori si serii istorice care sa coboare cat mai mult in trecut, precum si o sectiune dedicata educatiei consumatorilor de produse si serivicii financiare.

Dar, ca orice software aflat la inceput de drum, si site-ul BNR se caracterizeaza printr-o multime de erori. Cel putin in prima zi de la lansare, numarul de probleme la accesare a fost foarte mare. Nici serviciul RSS nu sta mai bine: la peste doua ore de la abonare, a transmis de peste 600 de ori cele 7 articole existente in lista. Sa speram ca aceste erori se vor rezolva cat mai curand. Este vorba totusi de pagina Bancii Nationale si cei aproximativ 50.000 de vizitatori zilnici (potrivit cifrelor inaintate de oficiali ai BNR).

Bogdan Popescu

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos