Noua moda la banci: cardurile de economii

Noua moda la banci: cardurile de economii

La ora actuala, produsele vedeta ale bancilor pe segmentul economisirii sunt conturile de economii, care functioneaza ca un cont curent, insa ofera randamente foarte apropiate cu cele ale depozitelor la termen. Aceste produse devin si mai interesante in momentul in care poti sa le atasezi un card. Astfel, ai avantajul unui acces facil la disponibilitatile

La ora actuala, produsele vedeta ale bancilor pe segmentul economisirii sunt conturile de economii, care functioneaza ca un cont curent, insa ofera randamente foarte apropiate cu cele ale depozitelor la termen. Aceste produse devin si mai interesante in momentul in care poti sa le atasezi un card. Astfel, ai avantajul unui acces facil la disponibilitatile din cont prin intermediul cardului, iar pe de alta parte beneficiezi de dobanzi ridicate pentru banii din cont.

Practic, acest tip de serviciu nu este o noutate pe piata de la noi. El a fost introdus de ING cu ceva ani in urma, prin produsul Cont’ROL legat de un card de debit. Anul acesta insa tot mai multe banci au lansat astfel de solutii. Bancpost, Credit Europe Bank, BRD sau Leumi Bank ofera posibilitatea de a avea in acelasi produs cont curent cu remunerari superioare si card atasat.

Desi acest segment al conturilor de economii cu card atasat numara din ce in ce mai multe produse, Cont’ROL de la ING ramane in continuare unul dintre cele mai atractive din piata, intrucat ofera o dobanda foarte ridicata, de 6,4%, care se aplica indiferent de suma detinuta in cont. Cele mai multe din bancile enumerate ofera dobanda bonificata numai pentru anumite sume detinute in cont. Exceptie fac cei de la Leumi, cu al lor cont curent ‘Superrr’ lansat saptamana aceasta, care ofera o dobanda anuala de 6% pentru sumele in lei si de 2% pentru cele in euro. Cei care detin acest produs primesc atasat un card de debit Maestro sau MasterCard.

La Bancpost, clientii care isi deschid un cont de economii primesc gratuit un card de debit Taifun, cu care dispun de sumele din cont. Dupa cum este caracteristic la toate aceste produse, depunerile, transferurile si retragerile de bani se pot faca oricand. Pentru constituirea unui cont de economii la Bancpost este insa nevoie de depunerea unei sume minime, de 1.000 lei sau 500 euro/dolari. Dobanda in cont se bonifica pentru sume mai mari de 1.000 lei, urcand de la 0% la 3,5%, iar pentru sume care depasesc 6.000 lei ea este de 5,5%. La fel stau lucrurile si in cazul euro si dolari, pragurile fiind de 500 si 2000 euro/dolari, dobanda crescand progresiv de la 0% la 1,5%/1,25% si, respectiv 3%/2%.

La Credit Europe Bank, sumele din contul de economii pot fi utilizate cu ajutorul unui card de debit CashAvantaj Visa Electron, disponibil in lei sau in euro. Dobanda pentru sumele din cont este de 5,75% pentru sume cuprinse intre 500 si 5.000 lei, crescand la 6,25% atunci cand disponibilul din cont depaseste valoarea de 5.000 lei. Daca este constituit in euro, suma minima peste care se beneficiaza de dobanda bonificata este de 200 euro, valoarea dobanzii fiind de 3,5% pentru sume de pana la 2.000 euro si de 4% cand se depaseste aceasta limita.

In cazul BRD, clientii au acces la dobanzi mai ridicate la sumele economisite pe card prin contul curent PractiCont, produs disponibil numai in cadrul pachetului BRD Select si lansat la inceputul acestui an. Acest cont curent nu impune sume minime pentru bonificarea dobanzii, ci maxime. In varianta in lei, dobanda este de 4,25% pentru sume mai mici de 4.000 lei si 0,25% daca se depaseste acest prag. Pentru euro, dobanda de 0,25% se acorda in cazul sumelor mai mici de 100 euro sau mai mari de 500 euro, in timp ce pentru sume din acest interval dobanda este de 1,25% (daca sunt sub 250 euro) sau 2,25% (daca depasesc 250 euro). La PractiCont se pot atasa, in functie de moneda in care a fost constituit, fie carduri de credit Visa Classic in lei, fie MasterCard Standard sau Gold in euro.

Bogdan Popescu
bogdan.popescu@bankingnews.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos