Nivelul creditelor neperformante va ajunge la 20% in acest an

Nivelul creditelor neperformante va ajunge la 20% in acest an

Nivelul creditelor neperformante, adica cu intarzieri la plata de peste 90 de zile, va ajunge in acest an la 20% din totalul imprumuturilor, considera Zoltan Major, vicepresedinte al UniCredit Tiriac Bank, citat de Mediafax. "Se vede foarte clar ca nivelul creditelor neperformante a crescut foarte mult. Pentru anul 2010 asteptarile sunt ca procentul creditelor neperformate

Nivelul creditelor neperformante, adica cu intarzieri la plata de peste 90 de zile, va ajunge in acest an la 20% din totalul imprumuturilor, considera Zoltan Major, vicepresedinte al UniCredit Tiriac Bank, citat de Mediafax. "Se vede foarte clar ca nivelul creditelor neperformante a crescut foarte mult. Pentru anul 2010 asteptarile sunt ca procentul creditelor neperformate sa ajunga la 20% din total imprumuturi", a spus Zoltan, in cadrul unui seminar organizat de Centrul Roman pentru Politici Economice (CEROPE).

El a explicat ca bancile locale au inceput sa se adapteze la noua realitate si au trecut la o monitorizare mai stricta a portofoliilor. Totodata, institutiile de credit au fost recapitalizate de catre actionari si au inceput sa foloseasca mai mult schemele de garantare. Datele Bancii Nationale a Romaniei arata ca valoarea creditelor restante a crescut in luna august cu 6,9%, la 14,36 miliarde de lei, nivelul acestora reprezentand 6,86% din totalul imprumuturilor aflate in derulare.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos