Nivelul actual al cursului este cel potrivit, iar leul s-a putea intari in viitor

Nivelul actual al cursului este cel potrivit, iar leul s-a putea intari in viitor

Nivelul actual al cursului de schimb este "cel potrivit" si ofera un mediu competitiv, a spus presedintele executiv al BCR, Dominic Bruynseels, la The Money Channel, adaugand ca leul s-ar putea intari in fata euro daca perceptia optimista asupra Europei de Est se mentine. "Cred ca exista posibilitatea ca leul sa se intareasca daca parerile

Nivelul actual al cursului de schimb este "cel potrivit" si ofera un mediu competitiv, a spus presedintele executiv al BCR, Dominic Bruynseels, la The Money Channel, adaugand ca leul s-ar putea intari in fata euro daca perceptia optimista asupra Europei de Est se mentine. "Cred ca exista posibilitatea ca leul sa se intareasca daca parerile despre Europa de Est continua sa ramana optimiste. Probabil ca acest lucru se va intampla, chiar daca ar avea si parti negative. Cred ca nivelul actual este cel potrivit si ofera un mediu competitiv", a spus Bruynseels.

El a explicat ca nu se asteapta pentru perioada urmatoare la episoade de volatilitate ridicata a leului, in conditiile in care, in prezent, nu exista presiune pe moneda nationala. De asemenea, Bruynseels a mentionat in acest sens si ca banca centrala dispune de rezerve valutare suficiente pentru a evita o volatilitate excesiva a cursului de schimb.

Seful BCR a mai spus ca, in prezent, banca se autofinanteaza in moneda nationala, insa isi acopera o parte din nevoia de resurse in valuta de la banca-mama. "Ne finantam destul de bine pe partea de moneda nationala, avem un oarecare deficit pe partea de valuta, pe care il finantam de la Erste", a spus presedintele executiv al BCR. In acelasi timp, el sustine ca bancile pot investi fondurile suplimentare in moneda nationala in obligatiuni guvernamentale in lei.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos