Nimeni nu mai crede in privatizarea CEC

Nimeni nu mai crede in privatizarea CEC

Tot mai multi bancheri au indoieli in privinta vanzarii celei mai batrane banci din Romania. Amanarile repetate, suspectele retrageri ale unor ofertanti, pretul prea mare solicitat de autoritatile de la Bucuresti au creat in jurul CEC-ului o adevarata isterie. Daca nici macar oficialii OTP Bank, unul dintre cei doi petitori ramasi in cursa, nu mai

Tot mai multi bancheri au indoieli in privinta vanzarii celei mai batrane banci din Romania. Amanarile repetate, suspectele retrageri ale unor ofertanti, pretul prea mare solicitat de autoritatile de la Bucuresti au creat in jurul CEC-ului o adevarata isterie. Daca nici macar oficialii OTP Bank, unul dintre cei doi petitori ramasi in cursa, nu mai cred in vanzarea CEC, este clar ca lucrurile se indreapta in acest moment catre o … inevitabila schimbare de directie, opusa privatizarii.

Directorul executiv al bancii ungare OTP, Sandor Csanyi a declarat ca se indoieste ca CEC va fi vanduta OTP sau altui cumparator pe motiv ca există o mare discrepanta intre valoarea reala si cea estimata a bancii romanesti, relateaza Reuters.

"Ma indoiesc de faptul ca banca va fi vanduta noua sau altui cumparator, deoarece exista o mare discrepanta intre valoarea reala si cea estimata a bancii", a declarat presedintele si directorul executiv al bancii OTP, Sandor Csanyi, in cadrul unei conferinte de presa.

OTP si National Bank of Greece sunt cele doua banci ramase in cursa pentru privatizarea CEC, dupa depunerea ofertelor finale, in urma cu o luna. Autoritatile romane au anuntat ca vor amana termenul de depunere a ofertele finale imbunatatite pentru privatizarea CEC, deoarece ofertantii au cerut un audit partial, al rezultatelor semestriale obtinute de CEC. Termenul initial pentru anuntarea castigatorului era 31 august 2006.

Termenul de depunere a ofertelor pentru CEC a fost amanat pentru că OTP Bank şi National Bank of Greece au cerut rezultatele financiare calculate in conformitate cu standardele de contabilitate IFRS, iar preluarea CEC se va finaliza in martie 2007, a declarat presedintele CEC, Eugen Radulescu.

"Intarzierea privatizării CEC ar putea fi determinata de rigurozitatea pe care competitorii o solicita pentru datele pe care le-au cerut, printre care s-ar putea numara si informatiile despre Fondul National de Investitii", a declarat Radulescu
intr-un interviu acordat postului de televiziune The Money Channel.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos