Nicolae Danila a plecat de la BCR

Nicolae Danila a plecat de la BCR

Presedintele executiv al BCR, Nicolae Danila a demisionat, anunta banca printr-un comunicat de presa. Pozitia acestuia va fi ocupata interimar de Manfred Wimmer, membru al Comitetului Executiv al BCR, care va prelua functia de la 1 decembrie 2007. Un nou CEO va fi ales dupa finalizarea procesului de integrare al BCR in nstructura actionarului majoritar,

Presedintele executiv al BCR, Nicolae Danila a demisionat, anunta banca printr-un comunicat de presa. Pozitia acestuia va fi ocupata interimar de Manfred Wimmer, membru al Comitetului Executiv al BCR, care va prelua functia de la 1 decembrie 2007. Un nou CEO va fi ales dupa finalizarea procesului de integrare al BCR in nstructura actionarului majoritar, Erste Bank.

Nicolae Danila a fost numit CEO al Bancii Comerciale Romane in anul 2000 si a pastrat aceasta pozitie dupa privatizarea bancii din 2005. Referitor la decizia sa, Dl. Danila a spus: “Consider ca, impreuna cu intreaga echipa BCR am obtinut  pana acum un succes deosebit. Astazi doresc sa-i informez pe clientii si pe partenerii nostri, pe colegii mei precum si piata per ansamblu ca, in baza intelegerii reciproce cu actionarul majoritar, voi parasi banca incepand cu 1 decembrie 2007. Sunt convins ca succesorul meu va continua povestea de succes a BCR si le urez, pe aceasta cale, dansului si bancii, toate cele bune.”

“Am dori sa ii multumim lui Nicolae Danila pentru contributia cruciala pe care a adus-o la rezultatele financiare solide ale Bancii Comerciale Romane. El a fost cel care ne-a oferit stabilitatea necesara, experienta extinsa precum si angajamentul sau personal pentru succesul programului de integrare a Bancii Comerciale Romane in cadrul Erste Group. intelegem si respectam aceasta decizie, al carei moment l-am agreat impreuna. Dl. Danila ne paraseste cu cele mai bune urari de viitor din partea noastra” a comentat Andreas Treichl, CEO al Erste Group.

Demisia lui Danila de la conducerea BCR vine la 4 luni dupa plecarea unui alt membru din managementul bancii. Este vorba despre Dan Bunea, care a renuntat in iulie la functia de vicepresedinte BCR, responsabil cu coordonarea diviziei trezorerie si piete de capital. Demisia acestuia a fost pusa de specialisti pe seama "diferentelor puternice de viziune intre Bunea si proprietari, austriecii de la Erste Bank, preocupati sa implementeze proiecte considerate de specialistii romani rupte de realitatea pietei romanesti". In prezent, conducerea BCR arata astfel: Manfred Wimmer, CEO, Jean Andronie – vicepresedinte executiv, corporate banking, Oana Petrescu- vicepresedinte executiv, operatiuni, Martin Skopes- vicepresedinte executiv, retail si private banking, Helmuth Hintringer – vicepresedinte executiv, financiar si riscuri.

Manfred Wimmer (51 de ani) a condus echipa responsabila de achizitia Bancii Comerciale Romane de catre Erste Group. in prezent acesta este vice-presedinte si membru al Comitetului Executiv al BCR, responsabil cu integrarea in cadrul Erste Group. „Manfred Wimmer este solutia ideala pentru aceasta pozitie. Dumnealui cunoaste foarte bine atat Grupul Erste cat si operatiunile noastre din Romania si este perfect pregatit pentru a genera efecte maxime din sinergiile de grup si avantajele competitive ale BCR pentru a duce banca la nivelul urmator”, a comentat Andreas Treichl asupra alegerii noului CEO.

Manfred Wimmer va ocupa temporar pozitia de CEO. Prioritatile sale vor fi finalizarea Programului de Integrare si Dezvoltare, imbunatatirea sistemului de management si a modelelor de performanta in BCR precum si intarirea pozitiei de lider de piata a BCR. Dupa finalizarea procesului de integrare, va fi numit un nou CEO, care va putea dedica intreaga sa atentie clientilor bancii si dezvoltarii pozitiei de piata a BCR. 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos