Nicio banca din Romania nu a cerut ajutor de stat

Nicio banca din Romania nu a cerut ajutor de stat

Nicio banca din Romania nu a cerut ajutor de stat din partea Romaniei sau a Comisiei Europene, acestea fiind in continuare finantate de bancile mama, a declarat, marti, presedintele Consiliului Concurentei, Gheorghe Oprescu. Legat de capitalizarea bancilor CEC si EximBank, banci cu capital majoritar de stat, acesta a precizat ca in momentul de fata sunt

Nicio banca din Romania nu a cerut ajutor de stat din partea Romaniei sau a Comisiei Europene, acestea fiind in continuare finantate de bancile mama, a declarat, marti, presedintele Consiliului Concurentei, Gheorghe Oprescu. Legat de capitalizarea bancilor CEC si EximBank, banci cu capital majoritar de stat, acesta a precizat ca in momentul de fata sunt discutii daca aceste capitalizari trebuie notificate Comisiei Europene ca si ajutoare de stat.

Directorul general adjunct din cadrul Comisiei Europene, Herbert Ungerer, a precizat ca stabilitatea la nivel bancar este cel mai important lucru pentru a limita extinderea efectelor negative ale crizei financiare, care au ajuns in economia reala.

"A existat un risc ca sistemul bancar sa cada, iar Comisia Europeana a activat articolul care permite acordarea de ajutor de stat in situatii de criza si permite reglementarea dereglarilor din statele membre" a mai spus Herbert Ungerer

Tot acesta a mai precizat ca statele membre trebuie sa isi pastreze dreptul de a-si alege schemele de ajutor, iar toate masurile luate, trebuie notificate Comisiei Europene.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos