Nici bancherii nu cred in revenirea creditarii in 2010

Nici bancherii nu cred in revenirea creditarii in 2010

Ne asteapta vremuri grele in continuare. Criza financiara nu s-a incheiat. O spune si Patrick Gelin, actualul presedinte – director general al BRD-Groupe Societe Generale, care considera ca anul 2010 nu va aduce imbunatatiri majore pe segmentul creditarii, in sensul reluarii acesteia intr-o maniera sustenabila. "Va trebui sa treaca o perioda de 2-3 ani pana

Ne asteapta vremuri grele in continuare. Criza financiara nu s-a incheiat. O spune si Patrick Gelin, actualul presedinte – director general al BRD-Groupe Societe Generale, care considera ca anul 2010 nu va aduce imbunatatiri majore pe segmentul creditarii, in sensul reluarii acesteia intr-o maniera sustenabila. "Va trebui sa treaca o perioda de 2-3 ani pana cand se va reconstrui capacitatea de cerere pentru persoanele fizice", a mai spus Gelin, mentionad ca, in afara programului "Prima Casa", la nivelul creditelor imobiliare cererea a fost extrem de scazuta. De asemenea, si cererea de la nivelul firmelor este scazuta, marile corporatii si-au amanat investitiile, iar IMM-urile sunt intr-o situatie foarte dificila si necunoscand viitorul afacerii lor, nu mai apeleaza la credite.

Pozitia sefului de la BRD este sustinuta si de Claudiu Cercel, directorul general adjunct al bancii franceze, care este de parere ca avansul creditului nu se va relua anul viitor, principala cauza fiind lipsa de incredere in economie. "Nivelul de lichiditate din piata este mare in momentul actual, dar oportunitatile sunt reduse. Am vrea sa revenim la business-ul comercial, dar creditarea este incetinita. Creditul se va relansa atunci inca agentii economici isi vor recapata increderea in economie, iar populatia va avea siguranta ca nu isi pierde locul de munca. Nu cred ca vom asista in 2010 la revenirea creditului. Suntem prea optimisti daca speram ca se va intampla asta", a subliniat Claudiu Cercel.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos