News Alert OUG 50: Bancile scapa si de obligativitatea refinantarii creditelor vechi la preturile actuale

News Alert OUG 50: Bancile scapa si de obligativitatea refinantarii creditelor vechi la preturile actuale

Ziarul Financiar anunta ca partidele din coalitie au renuntat la amendamentul votat de Comisia de buget, finante si banci care obliga bancile sa refinanteze fara costuri, in conditiile ofertei curente de creditare, imprumuturile in derulare. "Ministrul finantelor a aratat, pe scurt, in Guvern, in contextul prezentarii scrisorii suplimentare cu FMI, evolutia discutiilor si forma amendamentelor

Ziarul Financiar anunta ca partidele din coalitie au renuntat la amendamentul votat de Comisia de buget, finante si banci care obliga bancile sa refinanteze fara costuri, in conditiile ofertei curente de creditare, imprumuturile in derulare. "Ministrul finantelor a aratat, pe scurt, in Guvern, in contextul prezentarii scrisorii suplimentare cu FMI, evolutia discutiilor si forma amendamentelor convenite la OUG 50, precizand ca decizia este de a nu aplica prevederile si pentru creditele vechi. Membrii Guvernului au cazut de acord sa sustina in Parlament amendamentele promovate de catre deputatii din coalitie", au declarat surse guvernamentale pentru Ziarul Financiar.

Potrivit surselor, bancile vor fi obligate doar sa analizeze solicitarile de refinantare ale clientilor proprii, dar decizia va ramane la latitudinea institutiei de credit, in functie de normele interne. Totusi, PSD si PNL au anuntat ca vor vota pentru mentinerea obligatiei bancilor de a refinanta creditele vechi la preturile actuale. Decizia coalitiei se pare ca a fost luata la insistentele Bancii Nationale a Romaniei, care nu a fost de acord ca institutiile de credit sa refinanteze automat creditele vechi in noile conditii oferite de banci, scrie Ziarul Financiar.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos