Negritoiu: Bugetarii ar trebui sa se gandeasca de doua ori inainte sa ia un credit

Negritoiu: Bugetarii ar trebui sa se gandeasca de doua ori inainte sa ia un credit

Angajatii din sistemul public ar trebui sa fie mai prudenti in contractarea unui imprumut, mai ales pentru nevoi personale, avand in vedere eventualele disponibilizari programate pentru acest an, a declarat marti directorul general al ING Bank, Misu Negritoiu, citat de Mediafax. "Chiar daca vor fi disponibilizari, vor exista si compensatii. Totusi, bugetarii ar trebui sa

Angajatii din sistemul public ar trebui sa fie mai prudenti in contractarea unui imprumut, mai ales pentru nevoi personale, avand in vedere eventualele disponibilizari programate pentru acest an, a declarat marti directorul general al ING Bank, Misu Negritoiu, citat de Mediafax. "Chiar daca vor fi disponibilizari, vor exista si compensatii. Totusi, bugetarii ar trebui sa se gandeasca de doua ori inainte sa ia un credit", a spus Negritoiu, dupa un seminar de cultura bancara organizat de Banca Nationala a Romaniei, intrebat daca banca va trata cu mai multa prudenta angajatii din sectorul public avand in vedere planurile de disponibilizari vehiculate.

In ceea ce priveste creditele ipotecare, Negritoiu a punctat ca este vorba de finantari pe termen mai lung, in care se fac alte calcule. In alocutiunea de deschidere a seminarului, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a amintit regula de prudentialitate de la inceputurile sistemului bancar, care spunea "imprumuta-te la jumatate din ce poti da inapoi cu usurinta!".

Oficialul BNR spune ca aceasta s-ar traduce in ziua de azi cu un grad de indatorare undeva la 30% din venituri. Directorul ING a aratat insa ca societatea din prezent este construita diferit si a facut referire la gradul de indatorare din SUA. "Cultural are dreptate, dar traim intr-o alta lume azi. As indemna si eu la masura si prudenta. Ca intotdeauna adevarul este undeva la mijloc", a comentat Negritoiu.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos