NBG si-a marit participatia la Finansbank

Cel mai mare grupul bancar elen, National Bank of Greece (NBG) a anuntat marti seara ca si-a majorat participatia pe care o detine in banca turca Finansbank pana la 80,4 procente, la doar doua zile dupa ce a lansat oferta publica penru banca turca, informeaza AP. Intr-un comunicat remis bursei elene, NBG a informat ca

Cel mai mare grupul bancar elen, National Bank of Greece (NBG) a anuntat marti seara ca si-a majorat participatia pe care o detine in banca turca Finansbank pana la 80,4 procente, la doar doua zile dupa ce a lansat oferta publica penru banca turca, informeaza AP.

Intr-un comunicat remis bursei elene, NBG a informat ca a preluat 34,4 la suta din actiunile Finansbank de la actionarii minoritari. NBG controla deja o participatie de 46 la suta din banca turca, pachet pe care l-a achizitionat in luna august de la fondatorul Finansbank, pentru 2,7 miliarde dolari.

Conform termenilor acordului convenit la acea data, o participatie de 9,7 procente din Finansbank urma sa ramana sub controlul fondatorului Finansbank, Husnu Ozyegin, prin intermediul holdingului FIBA Holdings.

Cu active totale de 55 miliarde euro, NBG este cea mai mare institutie financiara din Grecia, anul trecut realizand un profit net de 727,4 milioane euro. Actiunile bancii sunt cotate la bursa de la Atena inca din 1880, iar incepand din luna octombrie 1999 si la bursa New York Stock Exchange.

Fondata in 1987, Finansbank este in prezent a opta banca din Turcia, anul trecut realizand un profit net de 359,1 milioane dolari. La sfarsitul anului trecut, banca turca avea active totale de 11,61 miliarde euro.

Tranzactia NBG-Finansbank este cea mai mare investitie straina derulata de o companie din Grecia si totodata o prima achizitie de amploare demarata de o banca greceasca in Turcia, data fiind rivalitatea istorica dintre cele doua tari, care nu si-au rezolvat inca disputele teritoriale cu privire la insula Cipru si Marea Egee

 

Sursa: Rompres

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos