NBG, favorita in lupta pentru CEC

NBG, favorita in lupta pentru CEC

Ofertele finale pe care concurentii pentru CEC le vor depune in a doua jumatate a acestei luni vor arata cine anume va castiga. Insa favorita pentru aceasta competitie ramane National Bank of Greece. Banca din Grecia are mai multe sanse in privatizarea CEC-ului decat rivala sa OTP Bank din Ungaria. Termenul limita de depunere a

Ofertele finale pe care concurentii pentru CEC le vor depune in a doua jumatate a acestei luni vor arata cine anume va castiga. Insa favorita pentru aceasta competitie ramane National Bank of Greece. Banca din Grecia are mai multe sanse in privatizarea CEC-ului decat rivala sa OTP Bank din Ungaria. Termenul limita de depunere a ofertelor nu a fost respectat, el fiind amanat de pe 31 august pana dupa 25 septembrie. …

Motivul pentru care termenul a fost amanat se datoreaza faptului ca cei doi pretendenti la Casa de Economii si Consemnatiuni au cerut autoritatilor romane intocmirea unui raport cu rezultatele financiare ale institutiei din ultima jumatate de an. Cum rezultatele vor fi finalizate la sfarsitul acestei saptamani, pe 8 septembrie, s-a mai dat un ragaz suplimentar de trei saptamani astfel incat NBG si OTP sa-si reactualizeze ofertele finale.

Conform detaliilor pe care autoritatile le-au pus la punct, cele doua banci vor avea la dispozitie opt zile sa-si depuna ofertele finale din momentul in care au primit si ultimul document necesar.

Avantajul pe care NBG se presupune ca l-ar avea in fata OTP Bank reprezinta concluzia unui studiu realizat de grupul Credit Suisse. Reprezentantii acestei institutii sunt de parere ca in final NBG va acorda o suma mult mai mare pentru pachetul de actiuni CEC, decat banca din Ungaria. Credit Suisse a luat in considerare si declaratie lui Sandor Csanyi, presedintele OTP Bank, conform careia pretul CEC-ului este cu mult supraestimat de guvernul Romaniei, in raport cu valoarea institutiei romanesti pe piata bancara din Romania.

Pana nu demult favorita in achizitia CEC-ului se prezenta Raiffeisen Bank, insa aceasta nu a reusit sa treaca peste etapa anterioara, oferta ei fiind respinsa de autoritati.

Ana Zidarescu
ana.zidarescu@bankingnews.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos