Nasteti-L mereu pe Hristos in inimile voastre

Nasteti-L mereu pe Hristos in inimile voastre

Ar fi fost destul de usor sa insiram cateva cuvinte de felicitare si urari de bine cu ocazia Zilei Sfinte a Nasterii Domnului Iisus Hristos, insa parca nu ar fi avut acelasi efect ca si gandurile rostite de unul dintre parintii cei mai iubiti ai Bisericii Ortodoxe Romane, Preotul Arsenie Papacioc, duhovnicul Manastirii Techirghiol. Parintele

Ar fi fost destul de usor sa insiram cateva cuvinte de felicitare si urari de bine cu ocazia Zilei Sfinte a Nasterii Domnului Iisus Hristos, insa parca nu ar fi avut acelasi efect ca si gandurile rostite de unul dintre parintii cei mai iubiti ai Bisericii Ortodoxe Romane, Preotul Arsenie Papacioc, duhovnicul Manastirii Techirghiol. Parintele a vorbit pentru revista "Formula As" despre miracolul Sarbatorii pe care o asteptam in fiecare an cu sufletul deschis.

Pr. Arsenie Papacioc,
duhovnicul Manastirii Techirghiol

"Nasteti-L mereu pe Hristos in inimile voastre"

Cum am mai spus, dupa mine, Nasterea Domnului este cel mai mare eveniment al crestinatatii: caci Dumnezeu s-a coborat in trup omenesc spre a mantui omenirea. Iisus Hristos ne-a incredintat ca suntem vesnici, nu in materie, ci in duh. Si ca sufletele noastre au portile Raiului deschise, doar sa ne ostenim sa ajungem pana la ele. Prin post, rugaciune, nevointa, fapta buna… Dragii mei, nu e putin lucru sa ai sentimentul vesniciei in tine… Cati insa mai constientizeaza aceasta? Daca am fi convinsi si constienti permanent ca suntem vesnici si ca prin faptele noastre ne hotaram locul in vesnicie – ori in chinurile iadului, ori in dulceata Raiului, adica in unirea deplina cu Dumnezeu -, atunci am fi mult mai chibzuiti. Nu poti fura, omori, uri, daca stii ca prin aceasta viata ta de dupa pragul mortii va fi numai lacrima si suferinta. Si nici nu te poti teme de moarte daca stii ca aceasta nu este decat adormirea trupului, pentru intoarcerea sufletului in Sanurile Domnului. Omul crestin stie ca trebuie sa faca doar ceea ce-l mantuieste, dar face si altele, care-l osandesc.
Va dati seama ce-ar fi fost lumea fara Hristos? Bucurati-va ca S-a nascut si nasteti-L mereu in inimile voastre. Cu El putem totul, fara Hristos nu putem nimic. Repetati-va asta intreaga viata si veti gresi mai putin, nu va veti mai teme si veti putea birui.
Traiti pe Hristos in orice moment. Mai inainte de toate sa dati slava milostivirii si bunatatii celei negraite a Mantuitorului nostru Iisus Hristos si Preacuratei si Preasfintei Fecioare Maria, care a slujit la Nasterea Lui, ca ne-a invrednicit pe toti sa mai ajungem inca o data Nasterea Domnului si sa praznuim innoirea neamului omenesc, prin taina venirii cea in trup a lui Dumnezeu Cuvantul. Amin!

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos