Moodys nu modifica ratingul Romaniei si nu schimba perspectiva

Moodys nu modifica ratingul Romaniei si nu schimba perspectiva

Agentia Moody’s a fost prudenta in evaluarea ratingului Romaniei si nu intentioneaza sa modifice nici ratingul, nici perspectiva calificativului suveran, a declarat analistul pentru Romania al Moody’s, Kenneth Orchard. Danske Bank, cea mai mare banca din Danemarca, a avertizat, joi, ca agentia Moody’s ar putea schimba perspectiva riscului financiar intr-o directie negativa. "Agentia de rating

Agentia Moody’s a fost prudenta in evaluarea ratingului Romaniei si nu intentioneaza sa modifice nici ratingul, nici perspectiva calificativului suveran, a declarat analistul pentru Romania al Moody’s, Kenneth Orchard. Danske Bank, cea mai mare banca din Danemarca, a avertizat, joi, ca agentia Moody’s ar putea schimba perspectiva riscului financiar intr-o directie negativa. "Agentia de rating Moody’s ar putea schimba perspectiva ratingului "Baa3" de la stabil la negativ", considera analistii celei mai mari banci din Danemarca, Danske Bank.

"Consideram estimarea analistilor bancii daneze ca fiind incorecta, deoarece de-abia am marit ratingul Romaniei", a spus analistul pentru Romania al Moody’s, Kenneth Orchard, intr-un interviu telefonic.

"Stim problemele tarii, insa au fost evaluate indelung cand am marit ratingul", a spus analistul Moody’s, referindu-se la criza politica. "Problemele ar trebui insa sa devina foarte serioase pentru a determina o micsorare a ratingului", a adaugat Orchard.

Analistul Moody’s a mai precizat ca masura de imbunatatire a ratingului Romaniei a fost "indelung chibzuita". De altfel, Moody’s a fost ultima din cele trei mari agentii care au marit calificativul. "Noi am luat o masura prudenta si cand schimbam calificativul unei tari, este o actiune evaluata foarte serios, mai ales cand mutam o tara de la un rating speculativ la unul investitional", a spus Orchard. Ratingul pe termen lung al Romaniei de "Baa3", atribuit de Moody’s, reprezinta treapta cea mai joasa de rating din categoria investitionala.

Agentia de rating Moody’s anuntat, pe 6 octombrie 2006, imbunatatirea ratingului pentru imprumuturile pe termen lung si scurt in valute si in moneda nationala, ale Romaniei, la nivelul "Baa3", respectiv "P-3", cu perspectiva stabila. De asemenea, Moody’s a ridicat plafonul de rating al Romaniei in ceea ce priveste obligatiunile pe termen lung in valuta straina la nivelul A1. Plafonul de rating al imprumuturilor romanesti pe termen scurt in valuta straina ramane P-1, iar cel al depozitelor bancare in valuta straina au fost imbunatatite la "Baa3", respectiv P-3, cu perspectiva stabila. Guvernul Romaniei are calificativul "Baa3" pentru obligatiunile pe care le-ar putea emite.

Sursa: NewsIn

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos