Monedele exotice isi fac loc pe segmentul creditelor de nevoi fara garantii

Monedele exotice isi fac loc pe segmentul creditelor de nevoi fara garantii

Atractivitatea si succesul obtinut in piata de creditele in franci elvetieni au facut ca bancile sa extinda aceasta moneda catre toate tipurile de imprumuturi. Desi finantarile in franci sunt o solutie in principal pentru creditele pe termen lung, doua banci ofera si credite de nevoi personale negarantate in moneda elvetiana. Respectand regula generala a imprumuturilor

Atractivitatea si succesul obtinut in piata de creditele in franci elvetieni au facut ca bancile sa extinda aceasta moneda catre toate tipurile de imprumuturi. Desi finantarile in franci sunt o solutie in principal pentru creditele pe termen lung, doua banci ofera si credite de nevoi personale negarantate in moneda elvetiana. Respectand regula generala a imprumuturilor in franci, acestea sunt mai accesibile, datorita dobanzilor mai mici in comparatie cu creditele in lei si euro. Ceea ce face ca si sumele accesate de clienti sa fie sensibil mai mari decat in cazul celor doua monede clasice de creditare de la noi.

In prezent, doar OTP Bank si Bancpost ofera credite de consum in franci elvetieni. In pofida faptului ca dobanzile practicate de ambele banci sunt asemanatoare, exista cateva elemente importante pe care trebuie sa le luam in calcul atunci cind decidem sa facem un imprumut de nevoi personale in franci elvetieni. Ambele produse au dobanda variabila, nivelul acesteia fiind de 7,95% in cazul creditului de la Bancpost si de 7,9% pentru cel de la OTP. Imprumutul de nevoi in franci al Bancpost contine si un alt cost periodic pe langa dobanda: un comison lunar de administrare in marime de 0,3%, ceea ce inseamna 3,6%/an.

In schimb, comisionul de acordare pe care trebuie sa il achite beneficiarul atunci cind opteaza pentru Bancpost este mai mic decat cel stabilit de OTP Bank: 2,5% fata de 5,9%. Cu toate acestea, dobanda anuala efectiva perceputa de OTP Bank ajunge sa fie mai mica decat in cazul Bancpost, 11,15% fata de 13,6% (pentru un credit de 5.000 franci pe 5 ani).   

Totodata, clientii care opteaza pentru creditul Imediat Standard oferit de Bancpost beneficiaza de o perioda de gratie de trei luni, timp in care  trebuie sa plateasca doar dobanda si comisioanele de administrare, fara achitarea principalului ratei. Acest fapt favorizeaza obtinerea unei sume mai mari, intrucat capacitatea de indatorare a solicitantului se stabileste pe baza ratelor achitate in prima perioada, cand acestea sunt mai mici, achitandu-se doar dobanda si comisioanele.

Suma maxima a unui credit de nevoi acordat de OTP Bank in franci elvetieni nu poate depasi echivalentul a 10.000 de euro, bani pe care banca ii ofera pentru o perioada maxima de 5 ani. In schimb, produsul echivalent al Bancpost are o perioada maxima de rambursare dubla, de 10 ani, in timp ce valoarea superioara a imprumutului nu poate depasi echivalentul a 15.000 de euro.

In concluzie, creditul de nevoi in franci de la Bancpost ofera posibilitatea contractarii unor sume mai mari, insa prezinta si dezavantajul unui cost mai mare, in timp ce produsul de la OTP este mai ieftin, insa are o perioada de rambursare si limita de suma mai mica, precum si un comision de acordare destul de piperat.

Ludmila Tcacenco

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos