Modelul de business al bancilor autohtone: profitul e numai al lor, pierderile se impart cu clientii

Modelul de business al bancilor autohtone: profitul e numai al lor, pierderile se impart cu clientii

Bancile din Romania au un model de afaceri ideal, atunci cand fac profit e numai al lor, iar cand inregistreaza pierderi le impart si cu clientii, a declarat, marti, Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR). "Vedem in mod cert o reluare a creditarii, se vede asa ceva. Nu pot sa ma

Bancile din Romania au un model de afaceri ideal, atunci cand fac profit e numai al lor, iar cand inregistreaza pierderi le impart si cu clientii, a declarat, marti, Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR). "Vedem in mod cert o reluare a creditarii, se vede asa ceva. Nu pot sa ma abtin si sa nu remarc ca bancile din Romania au un model de afaceri ideal: atunci cand fac profit este numai al lor, iar cand inregistreaza pierderi fac provizioane, iar costul acestora este suportat de noii clienti. Deci la pierderile bancilor participa si clientii", a afirmat Pogonaru in cadrul unui seminar organizat de FinMedia.

El a precizat ca tot "jocul" dintre sectorul bancar si cel privat se refera la transferul riscului. "Traim intr-o lume in care toti oamenii, inclusiv bancherii, sunt animale de prada, nu iubitori de risc necontrolabil", a spus Pogonaru, care este si membru in Consiliul de Supraveghere al BCR. El a mai aratat ca bancile au un comportament extrem de prudent, poate chiar "irational" de prudent.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos