MKB Romexterra Bank da credite cu 70% grad de indatorare

MKB Romexterra Bank da credite cu 70% grad de indatorare

Incepand cu luna februarie a.c., MKB Romexterra Bank acorda credite in conformitate cu noile norme aprobate de BNR. De la aceasta data, potentialii clienti ai bancii, precum si cei actuali, pot aplica pentru credite mai mari, datorita gradului de indatorare de pana la 70% din veniturile nete eligibile, aplicabil pentru toate tipurile de credite oferite

Incepand cu luna februarie a.c., MKB Romexterra Bank acorda credite in conformitate cu noile norme aprobate de BNR. De la aceasta data, potentialii clienti ai bancii, precum si cei actuali, pot aplica pentru credite mai mari, datorita gradului de indatorare de pana la 70% din veniturile nete eligibile, aplicabil pentru toate tipurile de credite oferite persoanelor fizice. Veniturile nete, luate in calcul la stabilirea gradului de indatorare, se obtin prin deducerea cosului de cheltuieli minime cu o valoare aproximativa de 300 lei pentru fiecare membru al familiei, din totalul veniturilor nete totale lunare.

Astfel, pentru creditul destinat investitiilor imobiliare, perioada maxima de acordare a creditului a crescut de la 35 la 40 de ani, in conditiile in care varsta maxima a solicitantului la data scadentei finale a creditului, nu depaseste 70 de ani. Totodata, banca a redus avansul solicitat clientilor in cazul finantarilor pentru investitii imobiliare de la 25% la 15% astfel incat suma maxima finantata este de pana la 85% din valoarea imobilului achizitionat.

Pentru creditul de nevoi personale cu ipoteca Favorit Plus, odata cu aprobarea noilor norme, suma maxima acordata a crescut de la 150.000 Euro pana la 500.000 Euro (sau echivalent Lei), dar nu mai mult de 75% din valoarea de piata a garantiei. De asemenea, perioada maxima de acordare a acestui tip de credit a crescut de la 30 la 35 de ani.

Produsele oferite de MKB Romexterra Bank pot refinanta creditele sotului/sotiei solicitantului de credit, aflate in derulare la alte banci/institutii financiare si pot fi contractate la oricare din cele 80 de unitati teritoriale ale bancii.

***

MKB Romexterra Bank, subsidiara grupului financiar MKB – BayernLB, inregistra la finele anului trecut active in valoare de 2 miliarde lei, in crestere cu 63% fata de 2006. Banca ofera intreaga gama de produse si servicii, avand in prezent 80 de sucursale si agentii in intreaga tara.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos