MKB Bank va imprumuta Romexterra Leasing IFN cu 6 milioane euro

Actionarii Romexterra Leasing IFN, divizia de leasing a bancii Romexterra, au decis contractarea unui credit de sase milioane euro de la MKB Bank, pentru finantarea activitatilor curente ale societatii, a anuntat Monitorul Oficial. Planurile strategice ale MKB Bank, actionarul majoritar al Romexterra Bank, care detine controlul companiei de leasing, prevad o crestere semnificativa a Romexterra

Actionarii Romexterra Leasing IFN, divizia de leasing a bancii Romexterra, au decis contractarea unui credit de sase milioane euro de la MKB Bank, pentru finantarea activitatilor curente ale societatii, a anuntat Monitorul Oficial. Planurile strategice ale MKB Bank, actionarul majoritar al Romexterra Bank, care detine controlul companiei de leasing, prevad o crestere semnificativa a Romexterra Leasing, iar oficiali ai bancii ungare au declarat ca MKB doreste sa dezvolte acest sector de activitate. MKB Bank a finalizat in luna octombrie 2006, tranzactia pentru preluarea unui pachet de 55,36% din actiunile bancii, devenit actionarul majoritar al Romexterra Bank.

Romexterra Leasing este detinuta in proportie de 89,6% de banca Romexterra. Alti actionari ai companiei de leasing sunt Petromservice si Grup Servicii Petroliere (cu cate 2,21%) si alti actionari (aproape 6%).

Romexterra Leasing este singura societate romaneasca de profil specializata pe leasingul echipamentelor de foraj si extractie petroliera. Divizia de leasing Romexterra Bank este membra in Asociatia de Leasing si Servicii Financiare Nebancare (ALB). In primele 10 luni din 2006, compania a finantat contracte in valoare de 17 milioane euro si detine o cota de piata de circa 1%.

 

 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos