Misu Negritoiu: Noi suntem de vina, noi, Basescu, Isarescu

Misu Negritoiu: Noi suntem de vina, noi, Basescu, Isarescu

Fost ministru si consilier prezidential la inceputul anilor ’90, iar apoi bancher timp de 14 ani, Negritoiu afirma in Ziarul Financiar ca generatia sa este de vina pentru derapajele repetate ale României. "Ne-am intors de unde am plecat: de la abordarea politicilor de baza pâna la calitatea actului de guvernare suntem inapoi la inceputul anilor

Fost ministru si consilier prezidential la inceputul anilor ’90, iar apoi bancher timp de 14 ani, Negritoiu afirma in Ziarul Financiar ca generatia sa este de vina pentru derapajele repetate ale României. "Ne-am intors de unde am plecat: de la abordarea politicilor de baza pâna la calitatea actului de guvernare suntem inapoi la inceputul anilor ’90, când macar aveam scuza ca nu stiam prea multe.Acum avem de fapt vulnerabilitati mai mari decât inainte de intrarea in UE pentru ca s-a vazut ca la noi derapajele sunt repetabile: ne corectam o data si pe urma revenim la aceeasi problema. Acum 15-20 de ani nu stiam ce si cum sa facem, apoi am stiut, dar leam facut gresit. Si asa am ajuns singura tara din UE care continua sa lucreze cu Banca Mondiala in programe de restructurare economica de baza. Este esecul generatiei politice a anilor ’90 din care am facut parte si eu si ai carei exponent i sunt presedintele Basescu si guvernatorul Isarescu."

Având in fata scrisorile de intentie pe care ministrul de finante si guvernatorul BNR le trimiteau la FMI in urma cu 17-18 ani, Negritoiu considera frapant ca astazi programul incheiat cu Fondul are aceleasi obiective: consolidarea fiscala, adica incercarea de reducere a unui deficit bugetar pe care il califica drept "endemic", reducerea cheltuielilor sociale, restructurarea companiilor de stat cu pierderi.

Negritoiu implineste in primavara 61 de ani, la Revolut ie având 39 de ani. Isarescu face in august 62 de ani, iar Basescu 60 in noiembrie, toti trei fiind exponenti ai generatiei care avea in jur de 40 de ani la Revolutie si care a preluat pozitii de conducere in structuri ale statului, mai scrie Ziarul Financiar de astazi.

 

 

De fapt, sunt cei ce au inceput reforma in 1999-2000, ce si-au pus semnaturile pe multe acte ale timpurilor de atunci, adica alte imprumuturi si aceleasi obiective de la aceleasi institutii. Citeste aici despre reforma bancara, un material bankingnews.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos