Mircea Geoana: bancile fac bani pe vreme buna si cer ajutor cand le este greu

Mircea Geoana: bancile fac bani pe vreme buna si cer ajutor cand le este greu

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat joi ca bancile ar trebui sa reia creditarea economiei si ca ar fi bine sa inteleaga faptul ca "e usor sa faci profituri mari pe vreme buna", iar cand e greu sa ceri ajutorul statului roman. De aceea, apelul meu de aici, de la Pitesti, este inca o data

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat joi ca bancile ar trebui sa reia creditarea economiei si ca ar fi bine sa inteleaga faptul ca "e usor sa faci profituri mari pe vreme buna", iar cand e greu sa ceri ajutorul statului roman. De aceea, apelul meu de aici, de la Pitesti, este inca o data pentru un raspuns mai curajos din partea Guvernului Romaniei la aceasta criza, bazat pe solidaritate si bazat, de ce nu, pe o responsabilizare inclusiv a sectorului bancar din Romania, care trebuie sa inteleaga ca este extrem de usor sa faci profituri mari atunci cand vremea este buna si sa te indrepti catre statul roman atunci cand vremea este mai putin buna. Cred ca principalul obiectiv al etapei urmatoare este repornirea creditarii economiei reale. Da, s-au dat ceva resurse pentru CEC si EximBank, sunt ceva resurse pentru IMM-uri, dar din punct de vedere al raspunsului la nevoia de creditare a economiei reale, acest raspuns intarzie. Si am senzatia ca intr-un fel suntem impinsi catre un acord cu Fondul Monetar, fara sa avem in schimb o garantie a faptului ca cei care sunt interesati in acoperirea acestei responsabilitati cu statul roman au un grad credibil si real pentru repornirea creditarii economiei reale romanesti", a mai declarat Geoana.

Ce pacat ca vocea marelui partid, vine prea tarziu, dupa vocea marelui conducator, si nu ajuta la nimic, efectul este doar unul vizual: "uite-l pe Geoana, se baga in seama!" Cand partidul cel mare nu are nimic de zis in prezent, sa nu spuna, sa nu faca nimic, mai asteptam inca 4 ani.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos