Millennium Business Center, evaluata la 55 milioane euro, este asigurata de AIG

Millennium Business Center, evaluata la 55 milioane euro, este asigurata de AIG

Cladirea de birouri Millennium Business Center,afectata de un incendiu izbucnit vineri seara si evaluata de fondul de investitii DEGI la circa 55 de milioane de euro, este asigurata de American International Group (AIG), a declarat luni, pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al DEGI, Dietmar Mueller. "In prezent cladirea este evaluata la 55 de milioane de

Cladirea de birouri Millennium Business Center,afectata de un incendiu izbucnit vineri seara si evaluata de fondul de investitii DEGI la circa 55 de milioane de euro, este asigurata de American International Group (AIG), a declarat luni, pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al DEGI, Dietmar Mueller. "In prezent cladirea este evaluata la 55 de milioane de euro si este complet asigurata. Valoarea politei de asigurare va acoperi in totalitate costurile de renovare ale cladirii. Avem, de asemenea, si o asigurare impotriva unei eventuale pierderi a chiriasilor", a precizat, pentru NewsIn, Mueller, fara a preciza care este valoarea politei de asigurare.

Potrivit lui Muller, in prezent are loc o ancheta a companiei de asigurari pentru a stabili pagubele produse in urma incendiului, rezultatele urmand a fi cunoscute in cateva zile. Millenium Business Center, cladirea de birouri care a luat foc, vineri seara, in centrul Capitalei, a fost achizitionata in octombrie 2007de fondul de investitii german Deutsche Gesellschaft fur Immobilienfonds (DEGI) de la Fondul European Convergence Property Company (ECPC). DEGI a fost preluata anul trecut de Aberdeen Property Investors din Scotia.

In momentul achizitiei, DEGI era divizie de investitii imobiliare a grupului Alianz. Tranzactia realizata in 2007 in valoare de circa 110 milioane de euro prevedea pe langa achizitia Millennium Business Center si a PGV Tower si Construdava. Potrivit unor informatii din presa, Millenium Business Center a fost evaluata, la momentul tranzactiei, la 52,6 milioane de euro. Trnzactia din 2007 a fost ce-a de-a doua vanzare a cladirii de birouri. Cu un an inainte, in 2006, Fondul European Convergence Property Company a achizitionat imobilul de birouri de la Millenium Estate. Lucrarile de constructie au fost realizate de compania Summa.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC) incendiul izbucnit vineri seara nu a afectat structura de rezistenta a cladirii, ci doar invelitoarea cladirii. in prezent, o echipa de experti ai ISC lucreaza pentru a stabili care sunt masurile care trebuie luate pentru consolidarea si refacerea cladirii. Incendiul de la cladirea Millenium Business Center, situata langa Biserica Armeneasca din Capitala, a izbucnit cu putin inainte de miezul noptii de vineri spre sambata si a cuprins mai multe etaje ale cladirii, fiind stins de pompieri in jurul orei 2.30, dupa aproape trei ore de lupta cu flacarile.

Potrivit unui comunicat al Politiei Capitalei remis sambata Agentiei NewsIn, cauza probabila a incendiului de la Millenium Business Center ar putea fi un scurtcircuit la unul dintre panourile publicitare montate pe exteriorul cladirii, produs din cauza ploii de vineri seara. Cladirea in care a izbucnit incendiul, Millennium Business Center, situata langa Biserica Armeneasca, la intersectia strazii Armand Calinescu cu bulevardul Carol, este cotata drept cea mai inalta constructie pe structura de otel din Romania. Millenium Business Center are peste 72 de metri inaltime, cu o structura compusa din patru subsoluri si 18 etaje plus unul technic, avand o suprafata totala construita de peste 25.000 de metri patrati si este evaluata, potrivit datelor publicate in presa, intre 30 si 40 milioane de euro. Cladirea a fost data in folosinta in toamna anului 2006. Constructia cladirii s-a aflat in mijlocul unui scandal de presa, dupa ce reprezentantii Bisericii Armeneasca au protestat in mod repetat, aratand ca integritatea lacasului de cult era amenintata de anvergura proiectului.

FOTO: http://iroshk.blogspot.com/2009/06/incendiu-langa-biserica-armeneasca.html

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos