Millennium BCP isi pregateste bine terenul

Millennium BCP isi pregateste bine terenul

In luna septembrie vom asista la o premiera pe piata bancara romaneasca: va demara cel mai amplu proiect de tip greenfield. Spunem cel mai amplu intrucat nici o institutie bancara care a luat-o de la zero in Romania nu a pornit afacerile cu o infrastructura asemanatoare cu a portughezilor. Acestia vor sa intre pe piata

In luna septembrie vom asista la o premiera pe piata bancara romaneasca: va demara cel mai amplu proiect de tip greenfield. Spunem cel mai amplu intrucat nici o institutie bancara care a luat-o de la zero in Romania nu a pornit afacerile cu o infrastructura asemanatoare cu a portughezilor. Acestia vor sa intre pe piata direct cu 40 de sucursale operationale, investitia initiala fiind estimata la peste 40 de milioane de euro. Subsidiara Millennium BCP din Romania va fi o banca universala, iar clientela tinta o vor reprezenta segmentul superior al persoanelor fizice cu venituri medii si companiile. De asemenea, va fi vizat si sectorul creditului de consum, printr-un canal specializat.

Acest efort investitional a fost din timp pregatit. Proiectul a demarat oficial la jumatatea anului trecut, insa semnele intrarii Millennium BCP pe piata romaneasca le-am intrevazut chiar dupa ce portughezii au pierdut cursa pentru privatizarea celei mai mari banci romanesti. Oficialii Millennium declarau atunci ca esecul in preluarea BCR nu a diminuat interesul pentru piata romaneasca.

Zvonurile privind intrarea pe piata romaneasca a portughezilor au inceput sa apara din primavara lui 2006, iar certitudinea in aceasta privinta a venit in iulie anul trecut, cand presedintele Millennium BCP, Paulo Teixeira Pinto a facut publica intentia de a lansa o banca in Romania. Proiectul fusese deja demarat la aceea data, iar baza de date cu domeniile inregistrate pe internet ofera un astfel de indiciu. Astfel, banca isi cumparase domeniul cu numele sub care urmeaza sa functioneze in Romania inca din primele zile ale lunii iunie 2006. Este vorba despre Banca Millennium si domeniul bancamillennium.ro. De asemenea, portughezii au rezervat si millenniumbcp.ro. Spre sfarsitul anului trecut, in decembrie, banca a primit licenta de infiintare de la BNR, iar in februarie anul acesta a fost inregistrata la Registrul Comertului.

Problema cea mai importanta a celor de la Millennium este popularea retelei teritoriale de 40 de unitati cu oameni bine pregatiti. De asemenea, clientela tinta pe care Banca Millennium o vizeaza implica angajarea unor oameni foarte specializati. Iar sursele pentru acesti profesionisti sunt in general bancile. Unii specialisti din importante institutii de credit vorbesc de ceva timp de oferte financiare foarte ridicate care vin din partea portughezilor, pe care o parte din cei ofertati nu au putut sa le refuze. Banca va avea unitati in cele mai importante orase: Bucuresti, Timisoara, Oradea, Cluj, Iasi, Bacau, Brasov, Ploiesti si Constanta.

In privinta conducerii executive bancii, aceasta va fi asigurata de Jose Toscano, fostul director general al diviziei Fuziuni si Achizitii a Millennium BCP, iar Dan Sandu, fostul vicepresedintele al Citibank Romania, va fi adjunctul acestuia. De asemenea, in echipa a fost cooptata si fostul director al comunicarii de la ABN Amro, Raluca Mandache, informatie funizata in urma cu cateva zile de Ziarul Financiar. Mandache va conduce departamentul de comunicare si marketing.

Bogdan Popescu
bogdan.popescu@bankingnews.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos