Millennium BCP isi deschide 40 de sucursale in Romania

Millennium BCP isi deschide 40 de sucursale in Romania

Conform planurilor de dezvoltare pe 2007, Millennium BCP vrea sa-si deschida 40 de sucursale in Romania, in prima faza a dezvoltarii. Pana in 2011 banca are in plan extinderea retelei pana la 100 de unitati. Segmentele pe care va fi orientata activitatea Millennium BCP in Romania sunt corporate, private banking si retail. Cea mai mare

Conform planurilor de dezvoltare pe 2007, Millennium BCP vrea sa-si deschida 40 de sucursale in Romania, in prima faza a dezvoltarii. Pana in 2011 banca are in plan extinderea retelei pana la 100 de unitati. Segmentele pe care va fi orientata activitatea Millennium BCP in Romania sunt corporate, private banking si retail.

Cea mai mare banca din Portugalia deja a inchiriat un imobil de birouri in Bucuresti in care va functiona sediul central. Este vorba de o cladire de clasa A, cu o suprafata totala de 1360 metrii patrati, in apropiere de Piata Victoriei, pe strada Dr. Felix (foto).

Investitia initiala pentru demararea operatiunilor in Romania este de 40 de milioane de euro, aceasta urmand sa creasca odata cu expansiunea bancii si extinderea activitatii. Astfel, portughezii planuiesc ca aceasta investitie sa ajunga, pana in 2011, la circa 200 – 250 de milioane de euro. Anul acesta se estimeaza ca veniturile nete ale diviziei din Romania vor inregistra un sold negativ de  aproximativ 30 de milioane de euro, urmand ca activitatea din tara noastra sa devina profitabila dupa 2011.

Millennium BCP are in plan demararea activitatii in Romania in luna septembrie a acestui an, cu cele 40 de agentii functionale. Banca a obtinut licenta de functionare pe piata romaneasca pe 22 decembrie 2006. Portughezii sunt cei care au pierdut in fata austriecilor de la Erste Bank in finala cursei pentru preluarea BCR. In ciuda acestui fapt, si-au mentinut interesul constant pentru piata romaneasca si sunt decisi sa devina o banca de succes si in Romania. “Chiar daca nu am reusit sa achizitionam cea mai mare banca din Romania, asta nu inseamna ca nu suntem profesionisti si nu stim sa facem lucrurile foarte bine”,  declara increzatori oficialii bancii.

Cosmin Meleaca
cosmin.meleaca@bankingnews.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos