Millennium Bank l-a luat pe Piti de la Bancpost

Millennium Bank l-a luat pe Piti de la Bancpost

Millennium Bank se pregateste intens pentru asaltul pe piata bancara romaneasca, principala tinta fiind alcatuirea unei echipe de bancheri de top care sa puna in aplicare proiectul bancii portugheze. Campania de recrutare pentru top managementul bancii demarata in urma cu aproximativ sase luni pare sa se fi incheiat in aceste zile, cand Millennium a reusit

Millennium Bank se pregateste intens pentru asaltul pe piata bancara romaneasca, principala tinta fiind alcatuirea unei echipe de bancheri de top care sa puna in aplicare proiectul bancii portugheze. Campania de recrutare pentru top managementul bancii demarata in urma cu aproximativ sase luni pare sa se fi incheiat in aceste zile, cand Millennium a reusit sa-si asigure serviciile unui om de banca extrem de solicitat in Romania. Practic, banca din Portugalia cauta un bancher care sa se ocupe de dezvoltarea zonei de distributie a produselor de retail catre persoanele fizice, principala tinta fiind Dorel Piti de la Bancpost.

Profesionist desavarsit, Dorel Piti a ocupat functii de top management la Banca Transilvania si Bancpost si este recunoscut pentru experienta sa in ceea ce priveste expansiunea si rationalizarea retelelor teritoriale si in coordonarea functiei de vanzare produse de retail. Piti va ocupa din data de 22 august 2007 functia de Head Consumer Division la Millennium Bank, iar responsabilitatile sale vor fi legate de Vanzarea produselor de retail catre persoanele fizice cu venituri mai mici de 1000 EUR/ luna (mass – market), prin sucursalele Millennium si prin canale alternative de distributie.

Proiectul Millennium Bank in Romania

In luna septembrie vom asista la o premiera pe piata bancara romaneasca: va demara cel mai amplu proiect de tip greenfield. Spunem cel mai amplu intrucat nici o institutie bancara care a luat-o de la zero in Romania nu a pornit afacerile cu o infrastructura asemanatoare cu a portughezilor. Acestia vor sa intre pe piata direct cu 40 de sucursale operationale, investitia initiala fiind estimata la peste 40 de milioane de euro. Subsidiara Millennium BCP din Romania va fi o banca universala, iar clientela tinta o vor reprezenta segmentul superior al persoanelor fizice cu venituri medii si companiile. De asemenea, va fi vizat si sectorul creditului de consum, printr-un canal specializat.

Acest efort investitional a fost din timp pregatit. Proiectul a demarat oficial la jumatatea anului trecut, insa semnele intrarii Millennium BCP pe piata romaneasca le-am intrevazut chiar dupa ce portughezii au pierdut cursa pentru privatizarea celei mai mari banci romanesti. Oficialii Millennium declarau atunci ca esecul in preluarea BCR nu a diminuat interesul pentru piata romaneasca.

Zvonurile privind intrarea pe piata romaneasca a portughezilor au inceput sa apara din primavara lui 2006, iar certitudinea in aceasta privinta a venit in iulie anul trecut, cand presedintele Millennium BCP, Paulo Teixeira Pinto a facut publica intentia de a lansa o banca in Romania. Proiectul fusese deja demarat la aceea data, iar baza de date cu domeniile inregistrate pe internet ofera un astfel de indiciu. Astfel, banca isi cumparase domeniul cu numele sub care urmeaza sa functioneze in Romania inca din primele zile ale lunii iunie 2006. Este vorba despre Banca Millennium si domeniul bancamillennium.ro. De asemenea, portughezii au rezervat si millenniumbcp.ro. Spre sfarsitul anului trecut, in decembrie, banca a primit licenta de infiintare de la BNR, iar in februarie anul acesta a fost inregistrata la Registrul Comertului.

Problema cea mai importanta a celor de la Millennium este popularea retelei teritoriale de 40 de unitati cu oameni bine pregatiti. De asemenea, clientela tinta pe care Banca Millennium o vizeaza implica angajarea unor oameni foarte specializati. Iar sursele pentru acesti profesionisti sunt in general bancile. Unii specialisti din importante institutii de credit vorbesc de ceva timp de oferte financiare foarte ridicate care vin din partea portughezilor, pe care o parte din cei ofertati nu au putut sa le refuze. Banca va avea unitati in cele mai importante orase: Bucuresti, Timisoara, Oradea, Cluj, Iasi, Bacau, Brasov, Ploiesti si Constanta.

In privinta conducerii executive bancii, aceasta va fi asigurata de Jose Toscano, fostul director general al diviziei Fuziuni si Achizitii a Millennium BCP, flancat de Dan Sandu, fostul vicepresedintele al Citibank Romania si Dorel Piti, fost director general adjunct de la Bancpost si de Rui Teixeira de la BCP. 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos