Mihaela Radulescu trece de la pensii la planuri de economisire pentru copii

Mihaela Radulescu trece de la pensii la planuri de economisire pentru copii

Cei care sunt interesati sa-si planifice viitorul copilului si sa uite de griji atunci cand acestia ajung la varsta cand trebuie sa-si croiasca un drum in viata, se pot pregati din timp pentru acest moment economisind bani. Aproape toate institutiile financiare  precum si companiile care activeaza pe piata asigurarilor de viata ofera produse de economisire

Cei care sunt interesati sa-si planifice viitorul copilului si sa uite de griji atunci cand acestia ajung la varsta cand trebuie sa-si croiasca un drum in viata, se pot pregati din timp pentru acest moment economisind bani. Aproape toate institutiile financiare  precum si companiile care activeaza pe piata asigurarilor de viata ofera produse de economisire specifice pentru copii. Un astfel de produs a fost lansat si de catre Grupul Aviva Romania. Planul financiar pentru copii, denumit – Bursa de Studii Aviva, poate acoperi principalele cheltuieli din perioada studiilor copiilor, cum ar fi pregatire individuala, taxe scolare, examene, cazare, sau transport. Reprezentantii companiei estimeaza ca acesta va fi cel mai vandut produs dupa pensiile private. Potrivit directorului de marketing al companiei, Adriana Vincze, produsul poate fi contractat pe o perioada minima de 5 ani. Parintii pot alege nivelul sumelor depuse, suma minima fiind de 1.000 de lei. Copilul poate utiliza banii dupa ce a implinit varsta de 18 ani.

Vincze a mai mentionat ca banii acumulati pot fi utilizati atat pentru studii, cat si pentru alte proiecte, cum ar fi deschiderea unei afaceri, sau achizitionarea unui apartament. Depunerile se pot face anual, trimestrial, sau lunar, parintii avand posibilitatea sa suplimenteze contul in orice moment daca dispun de venituri suplimetare. De asemenea, acestia pot alege unul din trei pograme de investitii in functie de gradul de risc pe care doresc sa si-l asume. Este vorba de  programul Practic, cu un nivel de risc scazut, programul Practic plus, cu un nivel mediu de risc si programul Practic max cu un nivel ridicat de risc. Compania asigura suma investita, in cazul decesului parintilor, astfel incat copilul va beneficia de suma planificata la sfarsitul perioadei de contractare.
 
De exemplu, daca un parinte de 28 de ani alege pentru copilul sau in varsta de 2 ani un plan financiar Bursa de studii Aviva, dupa o perioada de 16 ani in care acesta a platit o suma de 1.104 lei, copilul va beneficia de o suma fixa in valoare de 21.300 lei, sau de sume esalonate anuale in valoare de 4.260 lei pe o perioada de 5 ani. In cazul decesului detinatorului, copilul primeste suma asigurata de 30.000 lei, iar plata primelor de asigurare este platita de Aviva pana la incheierea contractului. Pentru acest exemplu a fost luat in calcul un randament istoric de 7,5%.

“Ficare parinte isi doreste pentru copilul lui tot ce este mai bun, sa aiba o familie implinita, o cariera de succes si un confort material. Drumul catre realizarea acestor dorinte este deschis de o educatie care cu siguranta implica un efort financiar deosebit. De aceea, este important ca parintii sa economiseasca, din timp, pentru a asigura o educatie buna copiilor lor, restul depinde de ei”, a declarat CEO Aviva Shah Rouf.

Odata cu lansarea acestui produs, Aviva si Mihaela Radulescu – imaginea fondului de pensii private, au demarat campania ”Caut cel mai tanar bursier la Oxford din tara”. Campania se desfasoara in perioada 3 iunie-3 iulie, pe site-ul www.bursadestudii.ro. Castigatorul va fi desemnat prin tragere la sorti si va primi o Bursa de studii Aviva la care compania va contribui anual cu 3.000 de lei, timp de 10 ani. Pentru a participa la acesta campanie trebuie sa intrati pe site-ul si sa va informati despre produsul, sa va inregistrati datele personale, ulterior sa  recomandati produsul altor trei parinti, carora reprezentantii companiei le va oferi mai multe detalii, in vederea semnarii unui contract.

“Buna colaborare cu Aviva de anul trecut m-a indemnat sa le fiu alaturi si anul acesta, iar cand vine vorba de a face ceva pentru copii, nu pot sa refuz. Conceptul campaniei mi s-a parut extrem de interesant deoarece pune accentul pe importanta unei educatii potrivite pentru a reusi in viata. In dorinta de a le explica parintilor beneficiile acestui produs, compania ofera o suma ce poate fi utilizata pentru acoperirea cheltuielilor de scolarizare la o universitate de prestigiu precum Oxford. Astfel, alaturi de Aviva, pe parcursul lunii iunie, vom cauta cel mai tanar bursier la Oxford din tara”, a declarat Mihaela Radulescu.

Ludmila Cucia

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos