MF Global a intrat in faliment

MF Global a intrat in faliment

MF Global a intrat sub protecția legii falimentului, conform unui comunicat oficial citat de agenția Bloomberg. MF Global era unul dintre cei mai mari brokeri pe derivative din America si era condusa de un fost sef de la Goldman Sachs. Conform Bloomberg, grupul condus de Jon Corzine a intrat in faliment dupa ce a facut

MF Global a intrat sub protecția legii falimentului, conform unui comunicat oficial citat de agenția Bloomberg. MF Global era unul dintre cei mai mari brokeri pe derivative din America si era condusa de un fost sef de la Goldman Sachs. Conform Bloomberg, grupul condus de Jon Corzine a intrat in faliment dupa ce a facut pariuri pe datoriile suverane ale Europei.

MF Global avea o expunere pe obligatiunile tarilor europene de 6,3 mld. dolari. Anul trecut compania a investit masiv in obligatiuni italiene, spaniole, portugheze si irlandeze, pariind ca acestea vor reveni pe crestere anul acesta.

Pe 25 octombrie compania raportase o pierdere trimestriala de 191,6 mil dolari si, in urma faptului ca agentiile de rating o trecusera la categoria "junk", incercase o vanzare in ideea de a evita falimentul.

MF Global a facut parte din grupul ED&F Man, o companie care-si are radacinile in 1783.

Acțiunile Goldman Sachs, in scadere

in urma anunțului facut de MF Global, acțiunile grupului bancar de investiții Goldman Sachs au trecut pe roșu, inregistrand o scadere de aproape 4%.

Boardul firmei s-a intalnit in acest weekend in New York pentru a analiza optiunile care includeau o vanzare pentru a evita falimentul, potrivit unei surse aporpiata discutiilor.
 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos