MF a atras de la banci 800 milioane lei

Ministerul Finantelor Publice a atras, joi, aproximativ 800 milioane de lei in depozite cu scadenta la doua saptamani, pentru care a oferit o dobanda medie de 6,4% pe an, acesta fiind al doilea imprumut dupa cel de vinerea trecuta, au declarat, astazi, surse din piata bancara. Dobanda maxima a fost de 6,5% pe an. La

Ministerul Finantelor Publice a atras, joi, aproximativ 800 milioane de lei in depozite cu scadenta la doua saptamani, pentru care a oferit o dobanda medie de 6,4% pe an, acesta fiind al doilea imprumut dupa cel de vinerea trecuta, au declarat, astazi, surse din piata bancara. Dobanda maxima a fost de 6,5% pe an.

La finele anului trecut, Ministerul Finantelor a imprumutat 950 milioane de lei de la Banca Comerciala Romana, Casa de Economii si Consemnatiuni si Banca Transilvania, suma fiind necesara pentru efectuarea unor plati curente, din contul trezoreriei statului. Imprumuturile, rambursabile in doua saptamani, au fost angajate cu o dobanda medie de 8,38% pe an.

"Banuim ca sumele atrase joi provin si de la alte banci decat cele care au participat la licitatia de la sfarsitul saptamanii trecute. In general, majoritatea institutiilor publice comunica rezultatul licitatiilor, astfel ca decizia Finatelor de a nu anunta cifrele indica o lipsa de trasparenta", au declarat sursele.

 

Sursa:Mediafax

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos