Marile banci renunta la asigurari

Marile banci renunta la asigurari

Nici bine nu s-a asezat praful pe contractul de vanzare a companiei de asigurari detinuta de Banca Transilvania catre Groupama, ca o alta banca importanta de pe piata autohtona vrea sa renunte la afacerea cu asigurari. Potrivit Ziarului Financiar, Erste Bank a scos la vanzare BCR Asigurari, al patrulea jucător de pe piata de profil,

Nici bine nu s-a asezat praful pe contractul de vanzare a companiei de asigurari detinuta de Banca Transilvania catre Groupama, ca o alta banca importanta de pe piata autohtona vrea sa renunte la afacerea cu asigurari. Potrivit Ziarului Financiar, Erste Bank a scos la vanzare BCR Asigurari, al patrulea jucător de pe piata de profil, cu afaceri de peste 174 de milioane de euro anul trecut. Banca austriaca negociaza vanzarea diviziei de asigurari generale a grupului BCR cu un mare grup financiar, iar tranzactia ar putea fi incheiata in cateva luni, au precizat surse citate de cotidianul amintit.

Cum Banca Transilvania a incasat in octombrie 2007 nu mai putin de 90 de milioane euro pentru BT Asigurari, este de asteptat ca suma pentru BCR Asigurari sa fie mult mai consistenta. Practic, vanzarea BCR Asigurari va fi urmatoarea tranzactie de proportii pe piata de profil din Romania, principalii favoriti fiind austriecii de la Vienna Insurance Group (VIG), proprietarii altor cinci companii autohtone: Asirom, Omniasig, Omniasig Life, Agras si Unita. 

——-

ANUNT IMPORTANT. In perioada 17 – 19 aprilie 2008, la Institutul Bancar Roman, va avea loc cea de-a doua editie a TARGULUI BANKINGJOBS. Evenimentul ofera tuturor celor care doresc sa se angajeze in domeniul bancar un bun prilej de a intra in contact direct cu specialistii de resurse umane ale institutiilor de credit. Alte detalii pe www.targulbankingjobs.ro .

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos